El Molló Parc estrena el primer espai d'aventura del Ripollès

La nova oferta, que pretén fer créixer en 10.000 els visitants del "zoo pirinenc" de la Vall de Camprodon incorpora un sistema de seguretat pioner a Catalunya

Redacció
18 de juny del 2014
Un dels primers visitants del parc d'aventura de Molló
Un dels primers visitants del parc d'aventura de Molló | Molló Parc
El Molló Parc ha estrenat un espai d'aventura. Foto: Molló Parc

El Ripollès té des d'aquest dissabte un primer parc d'aventura. Concretament, s'ha instal·lat en un espai annex al Molló Parc, el “zoo pirinenc” que es va obrir fa quatre anys. La nova oferta, que es va inaugurar amb una jornada de portes obertes, incorpora un sistema de seguretat pioner a Catalunya.

La família Solé fa quatre anys va obrir el Molló Parc, esdevenint la primera instal·lació de país amb fauna autòctona del Pirineu amb espècies com l'ós bru, llúdrigues, el linx i llops, entre altres. Durant aquest període la xifra de visitants ha crescut fins als 25.000 anuals però consideren que és insuficient per recuperar les continuades inversions que requereix aquest tipus d'instal·lacions. L'objectiu és augmentar en 10.000 persones els visitants que ja tenen aprofitant el Molló Parc Aventura.

La nova oferta inclou quatre circuits d’aventures amb diferents graus de dificultats: verd, blau i vermell segons l’alçada i l’edat de la persona i, també, un quart circuit, el “miniinfantil“ per a nens i nenes de 2 a 5 anys. Globalment hi ha 54 jocs: tirolines, ponts tibetans... situats en un bosc d'avets que en alguns casos s'acosten als 40 metres. Les instal·lacions ocupen una hectàrea de superfície i han permès duplicar el nombre de treballadors del complex, de sis a dotze. L'entrada serà independent de la del parc d'animals.

Per primera vegada al nostre país s'ha fet servir el sistema de seguretat “vida contínua”, que evita haver de manipular els mosquetons ni elements de seguretat durant tot el circuit, el que fa la seva utilització molt més segura i senzilla sobretot pels més petits. Curiosament, coincidint amb la inauguració del primer parc d'aventura de la comarca ha començat la promoció d'un altre establiment similar a Campdevànol, l'Estiula Aventura.