El futur alberg d'El Camí a Ogassa busca petits grans mecenes

Necessita finançament per acabar les obres abans de rebre una subvenció europea Leader de 105.000 euros

Alberg El Camí d'Ogassa.
Alberg El Camí d'Ogassa. | Fundació Vidabona
Redacció
11 de juny del 2014
El Negre, el futur alberg d'El Camí als peus de la serra Cavallera. Foto: Fundació Vidabona

La Fundació Vidabona i l'associació Pas, promotora d'El Camí dels Països Catalans, encaren la recta final per rehabilitar el mas el Negre d'Ogassa i convertir-lo en un alberg. Es pretén que esdevingui un centre d'activitats d'El Camí de Vidabona, que combina l'activitat senderista amb el fet d'esdevenir un “camí iniciàtic” inspirada en el pas de Lluís Maria Xirinacs.

Per fer possible la fase final de la rehabilitació d'El Negre, un mas del segle XIV, els seus promotors han fet una crida per aconseguir mecenes mitjans. El projecte té concedit una subvenció europea Leader de 105.000 euros que cobraran l'estiu de 2015 però la voluntat és obrir l'alberg aquesta mateixa tardor o, a tot estirar, a l'hivern. Per aquest motiu, estan recollint préstecs particulars de fins a 15.000 euros per poder acabar les instal·lacions –plaques solars, caldera de biomassa, etc- abans de tenir la subvenció. Fins ara, a partir de mecenes mitjans, n'han reunit 42.000.

La Fundació Vidabona explica que les subvencions europees Leader són de màxima fiabilitat i que es rebrà l'estiu del 2015, data en que es retornarà el préstec més els interessos.
Als col·laboradors se'ls facilitarà el full de concessió de l'ajut, a més del document del préstec, avalat per l'associació Pas. Pels promotors de l'alberg, col·laborar en el finançament és fer de “banca ètica”.