Una escultura de Domènec Batalla dóna la benvinguda a Campelles

La peça, que de nit brilla especialment, pretén connectar el poble amb les estrelles

Arnau Urgell
10 de juny del 2014
La nova escultura de Domènec Batalla a Campelles
La nova escultura de Domènec Batalla a Campelles | Laia Cutrina
La nova escultura de Domènec Batalla a Campelles. Foto: Laia Cutrina

Una escultura de Domènec Batalla dóna la benvinguda des d'aquest cap de setmana als visitants de Campelles. La nova peça es va inaugurar coincidint amb la festa de la Pentacosta i es tracta d'un encàrrec de l'Ajuntament. Té una forma circular, inclou el nom del poble i de nit brilla especialment ja que està il·luminada.

L'encàrrec del consistori de Campelles pretenia donar “un aire nou” a l'entrada del poble i situar-hi un element ben identitari. La proposta va arribar en un moment complicat de la vida de Domènec Batalla, en plena recta final de la malaltia de la seva parella Chikako Taketani. Un fet que ha marcat el procés de creació i també, evidentment, la seva forma final.

“Els fets ens marquen. I aquesta escultura està carregada de passió, sentiments i connexions”, explica Batalla. “Hi ha elements de fugida, de viatge, d'espai i de connexió amb les estrelles”, afegeix. De fet, mentre de dia la forma circular és la que domina, a la nit prenen protagonisme els dibuixos. “És l'ànima de l'escultura”, assegura el seu creador. Aquesta vocació nocturna fa que Domènec Batalla vulgui aprofitar-la per organitzar trobades d'aficionats a l'astronomia al seu entorn.

A banda de la peça instal·lada a l'entrada del poble, l'escultor ripollès n'ha realitzat una còpia en petit que ha cedit a l'Ajuntament.

L'escultura s'il·lumina de nit. Foto: Laia Cutrina