El Dia de la Memòria tornarà a repicar campanes per Verdaguer

Sant Joan serà el focus comarcal d'un homenatge als defensors de la llengua i cultures catalanes que enguany se centralitzarà a Olost, al Lluçanès

Redacció
04 de juny del 2014
Sant Pol s'afegirà al Dia de la Memòria
Sant Pol s'afegirà al Dia de la Memòria | Marc Cargol

El proper diumenge 8 de juny, a les set del vespre, arriba la tercera edició del Dia de la Memòria. Una diada que, amb la voluntat d'homenatjar Jacint Verdaguer i totes aquelles persones que han defensat la llengua i la cultura catalanes, consisteix en un repic de campanes simultani.

Sant Joan de les Abadesses serà, un any més, el principal focus del Dia de la Memòria a la comarca. Més enllà de les campanes, la Coral Jaume Nunó interpretarà el Cant de la Senyera, els Segadors així com la sardana "La Moreneta" que també es ballarà. Tot plegat al costat de l'església de Sant Pol que, juntament, amb el Monestir, se sumaran al repic general. A la resta de la comarca hores d'ara només està confirmat que s'afegeixi a la iniciativa la parròquia de Sant Pau de Segúries.

A nivell nacional hi haurà desenes de campanars que repicaran però enguany la diada tindrà un punt de referència geogràfic molt definit, concretament, a la població d'Olost, a la comarca en procés de reconeixement del Lluçanès, actualment a Osona. Aquesta localitat acollirà activitats de tota mena: recitals de poesia, concerts de corals o concerts de cantautors.

Més enllà, diverses poblacions d'arreu del país també s'han adherit a la celebració que s'allargarà fins al 10 de juny, dia en què va morir Jacint Verdaguer, i data en la que també duran a terme activitats en les que s'homenatjarà el poeta de Folgueroles i la resta de defensors de la llengua i la cultura catalanes.

La comissió promotora, com en cada edició, ha editat una revista en format pdf adreçada especialment a les escoles, i que té la voluntat d'agrupar diversos textos d'autors del Lluçanès i també de la literatura catalana dels segles XIX i XX.

Tota la infromació al web del Dia de la Memòria
 

El campanar de Sant Pol es va afegir al Dia de la Memòria. Foto: Marc Cargol