La Gala de Campdevànol serà Element Festiu d'Interès Nacional aquesta mateixa tardor

Arnau Urgell
29 de maig del 2014
La Gala serà Element Festiu d'Interès Nacional
La Gala serà Element Festiu d'Interès Nacional | Rastres Fotografia
La Gala serà Element Festiu d'Interès Nacional. Foto: Rastres Fotografia

La Gala de Campdevànol encara la recta final per esdevenir Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional. Una declaració que serà una realitat aquesta mateixa tardor, possiblement abans de la Festa Major. L'Ajuntament, satisfet per veure que el procés està a punt d'acabar, ha anunciat que dedicarà un any sencer a promocionar la dansa amb un llibre, una exposició itinerant i una trobada de balladors, entre altres iniciatives.

El projecte per aconseguir que la Gala de Campdevàvol formi part del Catàleg Festiu com a Element Patrimonial d'Interès Nacional va començar el 2011. Després de la Festa Major, el ple va aprovar-ne per unanimitat la sol·licitud . Ja aleshores des del consistori es va advertir que seria “un procés llarg”. De fet, aquesta legislatura s'han aturat les declaracions per tal de reordenar la qüestió i la Gala acabarà esdevenint una excepció.

El Departament de Cultura ja ha aprovat la memòria i ara només cal que s'elevi al Govern per tal que en faci la declaració. “És un pur tràmit”, assegura l'alcalde Joan Manso tot i que ho hi data per acabar el proés. “Treballarem perquè sigui abans de la Festa Major però si no és durant el sembre serà a l'octubre”, afegeix.

En aquest sentit la Festa Major d'enguany, i les setmanes posteriors, tindran la Gala com a protagonista. S'està preparant un llibre que es presentarà tant a Campdevànol com a Barcelona mentre que hi haurà una exposició que itinerarà per tot el país durant un any. També es treballa per millorar el vestuari així com per celebrar una trobada amb tots els balladors vius de la dansa.

Actualment, el Ball dels Pabordes de Sant Joan de les Abadesses és l'únic element festiu del Ripollès que forma part del Catàleg Festiu .

Galeries de fotos

Fotos de la ballada de la Gala 2013 (Arnau Urgell)

Fotos de la ballada de la Gala 2012 (Arnau Urgell)

Fotos de la ballada de la Gala 2011 (Rastres Fotografia)

Fotos de la ballada de la Gala 2010 (Arnau Urgell)

Fotos de la ballada de la Gala 2009 (Arnau Urgell)

Fotos de la ballada de la Gala 2008 (Arnau Urgell)