La CUP es presentarà en solitari a Campdevànol a les municipals

Els independentistes descarten definitivament una aliança amb ICV i els socialistes crítics

Arnau Urgell
28 de maig del 2014
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) es presentarà per primera vegada a Campdevànol a les municipals del 2015. D'aquesta manera, la formació independentista tanca definitivament la porta a concórrer als comicis en una aliança d'esquerres amb ICV i els socialistes crítics, una possibilitat que s'havia explorat les darreres setmanes.

“Ens presentarem segur”, ha explicat a ElRipollès.info Mariona Baraldés, militant de la CUP campdevanolenca. De fet, en el darrer consell polític de la formació celebrat a Manlleu es va aprovar la constitució oficial de l'assemblea local que fins ara constava com a “grup de suport”. “Hem descartat anar junts amb altres forces perquè tenim clar que volem tirar endavant el nostre propi projecte. La CUP ara té una credibilitat que creiem que ens pot fer forat sobretot entre un sector de votant abstencionista que demana una alternativa”, raona Baraldés que ni es postula ni s'autodescarta com a candidata. “No serà difícil tancar la llista però sí que ho serà més escollir les persones per encapçalar-la”, afegeix.

Des de la formació independentista s'explica que havien realitzat tres o quatre reunions amb els ecosocialistes i els integrants de la llista que el 2011 es va presentar amb el PSC i ara se n'han desvinculat. “No s'havia arribat a concretar la fórmula però nosaltres hem decidit descartar-ho definitivament”, explica Baraldés. En aquest sentit recorda que un sector important reclama “una alternativa d'esquerres a les forces que sempre han governat Campdevànol” i que la formació ja va aconseguir un resultat notable a les eleccions al Parlament del 2012 amb un 3,5% dels sufragis.

A banda de la CUP tot sembla indicar que a les municipals del 2015 hi haurà llistes segures de CiU i ERC. Caldrà veure si finalment es produeix una aliança entre els membres de l'actual grup municipal socialista –que han renunciat a les sigles del PSC- i ICV.