L'alcalde de Setcases obre la porta a presentar-se amb CiU a les municipals

Carlos Fernández admet que ell va ser l'únic votant del PSC al poble per "lleialtat i noblesa" | CiU no es planteja aquesta possibilitat i ja estan configurant una llista amb l'actual regidor

Arnau Urgell
27 de maig del 2014
Carlos Fernàndez, alcalde de Setcases
Carlos Fernàndez, alcalde de Setcases | Adrià Costa
Carlos Fernàndez, alcalde de Setcases, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

L'alcalde de Setcases, Carlos Fernández, està disposat a presentar-se a les properes municipals amb CiU. Així ho ha admès a ElRipollès.info després del rebombori creat pel fet que el PSC, el partit al qual està associat la llista que governa el poble, només aconseguís un vot a les europees de diumenge.

Fernández ha admès que va ser ell l'únic veí de Setcases que va votar els socialistes. “Ho he fet per un principi de fidelitat, de lleialtat i de noblesa”, ha explicat. En aquest sentit ha recordat que és conseller comarcal pel PSC i, per tant, mentre duri la legislatura mantindrà el compromís.

Això sí, assegura que CiU està fent una bona política en dos temes claus pel seu municipi: Vallter 2000 i el futur parc natural. “Per nosaltres l'important és que el poble funcioni i amb l'actual Govern ho està fent”, assegura. Per aquest motiu obre la porta a que l'actual equip de govern s'acabi presentant a les properes municipals amb una llista de CiU. “No ens tirarem pedres a la nostra teulada”, explica tot i que prefereix no respondre a la pregunta si hi hagut algun tipus de contactes.

Es dóna la circumstància que Independents per Setcases, llista vinculada al PSC, va aconseguir el 2011 l'alcaldia del municipi després de vint anys de domini de la federació nacionalista. Hores d'ara el grup progressista té quatre regidors, tot i que cap milita als socialistes, mentre que el cinquè és de CiU. ERC, per la seva banda, no va aconseguir representació.

CiU treballa la llista amb Aleix Busquets com a referent

Les declaracions de Fernández –que també ha estat entrevistat per RAC-1- han agafat per sorpresa a CiU. El president comarcal de Convergència, Xavier Cima, agraeix el reconeixement que ha fet a les polítiques del Govern però recorda que el seu referent al municipi és l'actual regidor Aleix Busquets –tot i que encara no han decidit si serà cap de llista-. "Estem configurant la candidatura amb ell i no hi hagut cap contacte amb l'alcalde", explica Cima. "No és una opció que hàgim valorat ni per part de Convergència ni per part d'Unió", conclou.