Campdevànol s'omple per celebrar vint anys de gegants

La pluja respecta un aniversari amb la presència de vint colles geganteres i els castellers d'Olot i Vic

Campdevànol es va omplir de gegants
Campdevànol es va omplir de gegants | Arnau Urgell
Redacció
27 de maig del 2014
Campdevànol es va omplir de gegants. Foto: Arnau Urgell

Campdevànol va viure dissabte un autèntic esclat de cultura popular. La colla de Geganters i Grallers de Campdevànol feia vint anys i ho va celebrar amb molts amics. Concretament, dinou colles més de geganters així com dues de castellers. I, sobretot, molts veïns del municipi i les persones que dues dècades enrere van tirar endavant el projecte. Cal recordar que malgrat la colla té vint anys els gegants, en Grau i la Gala, no van ser una realitat fins al 1996, construïts per Jordi Urbon i Helena Portabella, respectivament.

El temps va fer una mica la guitza al migdia –durant una bona estona va ploure feblement- però va millorar en el moment en què els gegants d'arreu es van plantar. La meitat es van situar a la plaça Coberta del barri de l'Estació, al sud del municipi, i l'altre al pavelló, al nord. A les quatre van sortir de manera simultània i van trobar-se a davant de l'església de Sant Cristòfol. Allà els grallers campdevanolencs van demostrar amb la seva barreja de músiques tradicionals amb modernes perquè són una de les colles de cultura popular més en forma de la comarca.

Hi havia els gegants de Barberà del Vallès, Ripoll, Figueres, Vallfogona, Manresa, Sant Feliu de Guíxols, Ribes de Freser, Argelers, Sant Andreu de Palomar, Puigcerdà, Cervera, Prats de Lluçanès, Centelles, L’Esquirol, Lloret de Mar, Sant Joan de les Abadesses, Lliçà d'Amunt i, evidentment, Campdevànol.

Més tard va ser el torn dels castellers amb la presència dels Sagals d'Osona i els Xerrics d'Olot. Els de la camisa carbassa van aconseguir descarregar dos castells de set –el 4 de 7 i el 3 de 7- així com el 5 de 6. Els garrotxins, per la seva banda, van plantar castells de sis: el 3 de 6 amb l'agulla, 4 de 6, 2 de 6. La festa va acabar de matinada amb el concert a la sala Diagonal de The Bombins, Ebri Knight, 9Son i Dj45.