Ramon Espadaler es mulla per la Portalada

"Més d'hora que tard aconseguirà ser Patrimoni de la Humanitat", assegura el conseller

Ramon Espadaler, al costat de Jordi Munell
Ramon Espadaler, al costat de Jordi Munell | Arnau Urgell
Redacció
19 de maig del 2014
Ramon Espadaler, al costat de l'alcalde de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

El Govern té clar que la Portalada del Monestir de Ripoll "mereix" ser declarada Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. "Crec que no hi ha discussió, estic convençut que més d'hora que tard la portalada obtindrà aquest reconeixement", va assegurar Ramon Espadaler, conseller d'Interior i que aquest diumenge va exercir de padrí al Casament a Pagès.

Les afirmacions d'Espadaler arriben pocs dies després que una delegació ripollesa, encapçada per l'alcalde, entreguessin al conseller de Cultura el dossier amb el qual s'oficialitza la candidatura de la Portalada. Ara la pilota queda a la teulada del Govern que en les properes setmanes haurà de decidir si la candidatura té prou entitat com per formar part de la llista indicativa. Un tràmit però que finalment serà competència del govern espanyol i que es coneixerà a la tardor. Després, de nou serà competència de l'Estat portar la candidatura davant de l'UNESCO –només se'n pot presentar una per any-.
 
"Agraeixo als organitzadors poder ser padrí del Casament a Pagès, juntament amb la Carme Solé-Vendrell la Carme d'aquest esdeveniment, és un goig per mi, soc molt veí d'aquesta zona i esperem que aquestes festes puguin servir per aprendre les velles tradicions catalanes. És una celebració molt arrelada que posa Ripoll en el mapa cultural del país", va explicat er conseller.