Jonathan Mora i Òscar Carrasco guanyen el primer Molló Trail

Uns 150 corredors participen en una nova cursa de muntanya que ressegueix els camins de la retirada

Redacció
18 de maig del 2014
Jonathan Mora, primer guanyador del Molló Trail
Jonathan Mora, primer guanyador del Molló Trail | JM Montaner
Jonathan Mora, primer guanyador del Molló Trail. Foto: Josep Maria Montaner

Jonathan Mora i Òscar Carrasco han inscrit els seus noms al palmarès del Molló Trail , la nova cursa de muntanya que s'ha disputat aquest diumenge a la Vall de Camprodon. La prova, que resseguia en part els camins de la retirada republicana, tenia dos recorreguts de 27 i 44 quilòmetres i ha reunit uns 150 atletes. Agustí Roc, principal favorit, finalment no ha corregut a causa de problemes físics.

Òscar Carrasco, del Matxacuca, s'ha imposat a la cursa de 27 km amb un temps de dues hores i 36 minuts. El podi masculí l'han completat Pep Prats i Eloi Gispert. Joan Reyné, el jove corredor de Camprodon, ha començat la temporada amb un quart lloc després d'ocupar el tercer fins que s'ha perdut mentre que el santjoaní Xavier Gillaumes ha estat cinquè. En dones, victòria d'Eugènia Miró (3:31:32) per davant de Vanesa Martínez i l'osonenca Ona Úk.

A la cursa de 44 quilòmetres, amb ascens inclòs al Costabona, el triomf ha estat pel rodenc Jonathan Mora que ha aconseguit baixar de les cinc hores (4:50:18). Xevi Guinovart, un dels favorits, i Pau Martí, han completat el podi masculí arribant pràcticaments junts a un quart d'hora del guanyador. Xènia Pallarès (6:04:29) ha complert els pronòstics i ha guanyat en categoria femenina per davant de Joana Redondo i Gemma Avelí.

Mora, molt satisfet amb la victòria, ha destacat tant la bellesa de les vistes com la duresa de l'ascens i el descens al Costabona. El corredor de l'Esportiu Torelló va encapçalar la cursa amb Guinovart fins al km 15, moment en el qual va situar-se líder. Àlex Nuñez, un dels organitzadors de la prova, ha destacat l'esforç de tots els col·laboradors i s'ha mostrat convençut que l'any vinent se celebrarà la segona edició.

Les dues curses han sortit conjuntament des de davant de l'Ajuntament de Molló a les vuit del matí amb uns 150 participants. Tan bon punt han començat es baixava cap al Ritort i des d'allà s'iniciarava l'ascens cap a coll d'Ares passant per punts com l'antiga caserna franquista de pla de Caçadors. Posteriorment, nova baixada pel Camí de la Retirada fins a tocar de Prats de Molló. Des d'allà, començava el tram més dur que passava primer per la ruta de les Carboneres cap a la Torre de Mir, es travessaven els veïnats de Fabert i Espinavell –punt on es desviava la cursa curta- i s'assolïa el sostre de la prova, el Costabona (2.465 metres). Des d'aquest punt es feia el descens final que passava per la collada Fonda, el puig Sistra i el puig Moscós.

Classificacions Molló Trail 2014 (xls)

Fotos del Molló Trail 2014 (Josep Maria Montaner)


Xènia Pallarès, guanyadora del Molló Trail. Foto: Josep Maria Montaner

Sortida del Molló Trail a les vuit del matí. Foto: Marcel Urgell

Tracks del Molló Trail (curses de 44 i 27 km)