El PP fa campanya per la Portalada

José Luís Ayllón, secretari d'estat de relacions amb les Corts, visita Ripoll en un dels escassos actes de les europees i dóna suport a la candidatura per ser Patrimoni de la Humanitat

Redacció
16 de maig del 2014
Millo, Ayllón i Veray davant de la Portalada de Ripoll
Millo, Ayllón i Veray davant de la Portalada de Ripoll | PPC
Millo, Ayllón i Veray davant de la Portalada de Ripoll. Foto: PPC

Les eleccions europees estan passant absolutament desapercebudes al Ripollès. Hi ha pocs cartells i banderoles i pràcticament cap partit ha passat per la comarca per tal de demanar el vot. Un dels pocs en fer-ho, tot i que sense fer cap tipus d'acte públic, va ser el PP que ahir va aprofitar la campanya per fer explícit el suport a la candidatura per tal que la Portalada esdevingui Patrimoni de la Humanitat.

A Ripoll va ser-hi el català José Luís Ayllón, secretari d'estat de Relacions amb les Corts, mà dreta de la vicepresidenta Sáenz de Santamaría. El van acompanyar Enric Millo, diputat al Parlament i president del PP a les comarques girones així com Concepció Veray, diputada al Congrés i regidora a l'Ajuntament de Girona. Ayllón va assegurar que el govern espanyol “està a totalment a favor” de la declaració de la Portalada com a Patrimoni de la Humanitat i va recordar que el Congrés ja s'hi va manifestar en aquest sentit. Va ser el maig de 2012 i es va aprovar per unanimitat una proposta d'ERC de la qual els populars van tombar la possibilitat que fos la Generalitat qui defensés la candidatura davant de la UNESCO.

“És una aposta segura i de futur per tots nosaltres”, va assegurar l'alt càrrec del govern espanyol i va afegir que era necessari un treball conjunt de les administracions catalanes i estatals per fer-ho possible. Cal recordar que a la tardor Madrid haurà de decidir si inclou la Portalada a la llista indicativa, pas previ per enviar la candidatura a la UNESCO.

Els representants del Partit Popular van trobar-se de manera informal amb l'alcalde Jordi Munell a la mateixa plaça del Monestir i li van expressar el compromís amb la candidatura. Posteriorment, també es van reunir amb representants de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès en una jornada on també van fer campanya a la Garrotxa i el Pla de l'Estany. Enric Millo, al llarg del matí, va carregar contra Artur Mas per “identificar referèndum il·legal amb salvació” i el va instar a rebutjar “el full de ruta rupturista de l’Assemblea Nacional Catalana”.