David Sala i Borja Sànchez completen la duríssima Titan Desert

Redacció
05 de maig del 2014
Borja Sànchez, «finisher» a la Titan Desert.
Borja Sànchez, «finisher» a la Titan Desert.
Borja Sànchez, «finisher» a la Titan Desert. Foto: Titan Desert

El santjoaní David Sala i el campdevanolenc Borja Sànchez van ser els dos ciclistes del Ripollès que van aconseguir la duríssima Titan Desert, disputada la setmana passada al desert del Sàhara, al Marroc. En canvi, el mollonenc Joan Compte "Burgues" va haver d'abandonar a la quarta etapa a causa de problemes estomacals.

Davi Sala va aconseguir arribar a la meta, després de recórrer 700 quilòmetres, en el 59è lloc a la general. Borja Sànchez, per la seva banda, va aconseguir combinar la seva participació a una de les proves de BTT per etapes més mítiques amb les cròniques periódiques a l'Esportiu de Catalunya. Després d'estar classificat a l'entorn de la seixantena posició –a la sisena i darrera etapa va sortir el 65- va acabar finalment el 79. I és que en la darrera etapa va caure dues vegades i es va perdre tres vegades en una jornada que ell mateix defineix "per oblidar".

Els dos ciclistes del Ripollès van compartir part de les etapes, especialment la segona –la reina, amb 136 quilòmetres i un desnivell acumulat de 2.425 metres- i la cinquena. Enguany el traçat augmentava la duresa amb les muntanyes del circ de Jaffar i les dunes de l’Erg Chebbi com a principals complicacions orogràfiques. A nivell esportiu cal destacar la gran victòria de l'osonenca Clàudia Galicia, que va guanyar les sis etapes i va revalidar el triomf del 2013.