La ripollesa Cristina Llagostera guanya el Premi Gerbert 2013

En l'apartat d'humanitats el guardó va quedar desert

Redacció
28 d'abril del 2014
Maria Dolors Riu i Cristina Llagostera
Maria Dolors Riu i Cristina Llagostera
Cristina Llagostera, estudiant de l'Escola Vedruna de Ripoll, va rebre dissabte el Premi Gerbert 2013 en la modalitat Quadrívium (ciències). En l'àmbit de les humanitats el premi va quedar desert i el jurat va decidir atorgar tres accèssits, dos dels quals van anar a parar a estudiants de l'Institut Abat Oliba de Ripoll. Els Gerbert els convoca l'Ajuntament de Ripoll, conjuntament amb el Centre d'Estudis Comarcals, la UIER i la Fundació Eduard Soler i estan destinats a treballs de recerca de Batxillerat.

El Premi Gerbert Quadrívium 2013 va anar a parar al treball “Els remeis de l'àvia”, de Cristina Llagostera Roig tutoritzada per Maria Dolors Riu Coll. L’objectiu principal d’aquest treball, segons l'Escola Vedruna, era recopilar el màxim de remeis naturals per tal que aquests no es perdessin. També té la finalitat de servir de guia per a qualsevol persona interessada en aquest àmbit i que a partir d’aquí, vulgui ampliar el ventall de receptes. L'alumna ripollesa va  recopilar un total de 110 remeis naturals, tots ells procedents de zones de muntanya i que majoritàriament havien estat provats i utilitzats pels propis usuaris.

Per altra banda, el Premi Gerbert Trívium 2013 va quedar desert i el jurat va optar per atorgar tres accèssits valorats en 150 euros. Es tracta del treball “Psicoanalitzant Edip”, d'Àngel Barranqueres (Institut Abat Oliba de Ripoll); “Desenterrant el passat. La Querola (1887-2013), de Mireia Martín (Institut Abat Oliba) i “Terra de fang, terra de sang”, de Núria Tomàs (Institut Deltebre).