Ripoll marca el camí de les beques socials de la Uvic-UCC

El consistori ripollès finançarà en un 50% la matrícula dels estudiants de la vila que excel·leixin i tinguin dificultats econòmiques | Dimarts el consell de direcció es va reunir a Ripoll

Redacció Osona.com
24 d'abril del 2014
Jordi Munell, amb Jordi Montaña i Joan Roca
Jordi Munell, amb Jordi Montaña i Joan Roca | Adrià Costa
Valentí Junyent, Antoni Castellà, Josep Maria Vila d'Abadal, Jordi Montaña, Jordi Munell i Josep Arimany, a la roda de premsa. Foto: Adrià Costa

El rector de la Universitat de Vic-Universitat Central del Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña, i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, han signat aquest migdia un conveni en què l’Ajuntament de Ripoll formalitza l’entrada al fons de Beques Socials a l’Excel·lència Universitària de la UVic-UCC. Ripoll es converteix així en la primera institució del Patronat que contribueix en aquest programa.

La signatura s’ha fet a les instal·lacions de la universitat, en el marc de la roda de premsa posterior a la reunió extraordinària del Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), òrgan gestor de la UVic-UCC i en la que també hi ha participat Munell, com a patró de l’ens en representació de l’Ajuntament de Ripoll. El patronat, a la reunió, ha renovat el mandat de Montaña per quatre anys més.

Aquest fons de beques va destinat a estudiants amb un bon expedient acadèmic que tinguin dificultats per iniciar o continuar els estudis a causa de la seva situació econòmica, social o familiar i que resideixin en el municipi. Amb aquesta beca, que porta el nom de Comtal Vila de Ripoll, l’Ajuntament es compromet a finançar el 50% de la matrícula d’un estudiant que compleixi amb els requisits esmentats (un per curs).

Munell ha manifestat la seva satisfacció per participar en un fons “que vol potenciar i posar en evidència el talent i l’excel·lència dels joves del municipi” i ha instat altres ajuntaments del Patronat a seguir el mateix camí. “Tenim una universitat a 20 minuts i l'hem d’aprofitar. No tothom pot dir-ho això”, ha argumentat. En la mateixa línia s’ha expressat l’alcalde Vic i president de la FUB, Josep M. Vila d’Abadal, que ha alabat la iniciativa de Ripoll i ha animat els alcaldes d’altres municipis a seguir l’exemple.

La signatura ha arribat dos dies després que el consell de direcció de la universitat es reunís a Ripoll, retornant la visita que el consistori va fer el mes de maig passat.

Jordi Montaña amb Joan Roca i Jordi Munell, a la sortida de la reunió del Patronat de la FUB. Foto: Adrià Costa