Esclata la crisi al PSC de Girona

Nou membres de l'executiva dimiteixen en bloc i obliguen a convocar un nou congrés | Joaquim Nadal també plega com a president dels socialistes gironins | Esteve Pujol es manté entre els fidels a la direcció

Redacció Nació Digital
22 d'abril del 2014
Imatge del dia que es va escollir l'executiva del PSC de les comarques gironines. Foto: PSC

Nou membres de l'executiva de la federació del PSC a Girona han presentat aquest dimarts la dimissió, segons han informat en roda de premsa dos dels dimitits, Pia Bosch i Manel Nadal, en representació dels nou. La resta són Jordi Figueras, Jesús Marimon, Maria Quer, Joan Bernat, Esteve Maurell, Ruth Rosique i Pere Garcia. Tots donen suport al dret a decidir.

La renúncia als càrrecs a l'executiva –però no la baixa del PSC- està motivada perquè "no té sentit que el partit no construeixi una alternativa d'esquerres", al temps que consideren necessari que el PSC sàpiga convertir-se en un partit majoritari a Catalunya.
 
L'executiva es va formar el 2012. Des d'aleshores l'han deixat 18 de les 33 persones que la formaven, nou avui i els altres nous els últims mesos, situació que segons els dimitits hauria de forçar un congrés extraordinari del partit a Girona ja que falten més del 50% de membres de l'executiva, que lidera Juli Fernández com a primer secretari. Avui mateix, a més, ha transcendit la dimissió de Joaquim Nadal com a president de l'executiva.

Esteve Pujol, alcalde de Camprodon, es manté fidel a la direcció mentre que Núria López, exalcaldessa de Campdevànol, ja va deixar l'executiva el novembre de l'any passat i fa poques setmanes va estripar el carnet del partit .