Dos formatges i una vedella del Ripollès triomfen al Mercat del Ram de Vic

La capital d'Osona rep milers de visitants en un certamen amb el bestiar com a gran protagonista

Les vaques brunes, protagonistes al Mercat del Ram
Les vaques brunes, protagonistes al Mercat del Ram | Víctor Castelo
Redacció
14 d'abril del 2014
Les vaques brunes, protagonistes al Mercat del Ram. Foto: Víctor Castelo

Vic ha esdevingut aquest cap de setmana la capital de la ramaderia catalana amb una nova edició del Mercat del Ram del Vic. Milers de persones han omplert la capital d'Osona en un certamen on han triomfat dos formatges i una vedella del Ripollès, en el marc dels diversos concursos agroalimentaris que s'hi organitzen.

Per sisè any s'ha celebrat el Làctium, una fira dins del Mercat del Ram que aplega els millors formatges del país. El certamen ha guardonat el Bac, el formatge de vaca curat, del Mas el Lladré de les Llosses amb una medalla de plata en categoria de crua/pasteuritzada de vaca de més de 60 dies. En la categoria d'ovella de més de 60 dies es va atorgar una medalla de bronze per la Formatgeria Roura Soler de Sant Pau de Segúries.

Per altra banda, en el marc del Mercat del Ram també es va celebrar el 10è Concurs Nacional de la Vaca Bruna dels Pirineus. La majoria de premis se'ls van repartir explotacions de la Vall d'Aran i el Berguedà però la Casanova de Queralbs, del titular Albert Vilalta, va aconseguir un tercer premi en la categoria de vedelles de primer any. El Gran Campió del certamen va ser un animal de l’explotació Vallnova Espanholet del Berguedà.

Tota la informació del Mercat del Ram de Vic a Osona.com


Galeries de fotos del Mercat del Ram 2014

Làctium (Josep Maria Costa)

Mercat del Ram (Víctor Castelo)

Pregó de Felip Puig (Adrià Costa)

Trofeu Internacional de Globus (Josep M. Costa)

Trofeu de tennis taula (Josep M. Montaner)
 

El Mas Lladré de les Llosses a la Fira Lactium Foto: Josep Maria Costa

La Formatgeria Roura- Soler a la Fira Lactium Foto: Josep Maria Costa