Nil i Oriol Cardona estrenen el palmarès de l'Skimarathon

En dones, les osonenques Clàudia Galicia i Anna Comet guanyen la prova que ha unit la collada de Toses amb Vallter | El ripollès Xevi Sadurní, fent parella amb Alfons Gaston, acaba tercer

Arnau Urgell
12 d'abril del 2014
Dos equips de l'Skimarathon al pas per Núria
Dos equips de l'Skimarathon al pas per Núria | Arnau Urgell
Dos equips de l'Skimarathon al pas per Núria. Foto: Arnau Urgell

No hi hagut sorpreses i els germans Nil i Oriol Cardona han estrenat el palmarès de l'Skimarathon, la primera prova de llarga distància d'esquí de muntanya que aquest dissabte ha unit la collada de Toses amb Vallter 2000 passant per Vall de Núria. Els dos esquiadors banyolins, membres de l'SC Camprodon, eren els grans favorits i no han fallat. També han complert els pronòstics la parella osonenca formada per Clàudia Galicia i Anna Comet que s'ha endut el duel amb Marta Garcia i Marta Riba, l'altre equip capdavanter.

Entre els esquiadors ripollesos cal destacar el tercer lloc de Xevi Sadurní que, com és habitual, feia parella amb Alfons Gaston. El santjoaní Eric Moya, per la seva banda, ha estat setè amb Jonathan Valladares. Per la seva banda, el camprodoní Joan Reyné va quedar desqualificat en abandonar el seu company d'equip per problemes físics. Cal destacar però que el membre de l'SCC ha col·laborat amb ElRipollès.info amb la gravació d'imatges que han servit per realitzar aquest vídeo.

Cinc quilòmetres corrent

Les elevades temperatures i les pluges dels darrers dies ja van obligar els organitzadors a retallar el tram inicial de la marató. D'aquesta manera, la sortida s'ha fet a la collada de Toses en comptes de la Molina. A més, els esquiadors han hagut de calçar-se les bambes i córrer durant cinc quilòmetres. A banda d'aquest inici poc habitual, una de les anècdotes s'ha produït a la sortida quan tot el grup ha pres el camí equivocat i ha hagut de recular uns metres.

Tot i aquests elements, els germans Cardona no han tingut rival. A Núria ja eren líders molt destacats i han arribat a Vallter amb un temps de 3 hores i 45 minuts. A quasi un quart d'hora ha arribat l'equip format per Manuel Merillas i Antoni Blanco (3:58:32) mentre que la parella Xevi Sadurní-Alfons Gaston –els millors veterans- ho ha fet amb 4:06:10.

En dones les diferències han estat menors. A Núria la parella formada per Marta Garcia i Marta Riba pràcticament tenia a tocar les favorites, Clàudia Galicia i Anna Comet, però finalment la diferència ha estat de set minuts –les guanyadores han arribat a Vallter amb 4 hores i 40 minuts-. Mariona Aubert i Patrícia Cabedo han completat el podi amb 6:03:07. També cal destacar la victòria de Michèle Lodge i Alain Moreno en categoria mixta amb un temps de 5 hores i 12 minuts.

Classificació de La Molina-Vallter Skimarathon 2014 (pdf)


Joan Reyné –amb la càmera d'ElRipollès.info- entre els dos germans Cardona. Foto: Arnau Urgell

Anna Comet i Clàudia Galicia, al pas per Núria. Foto: Arnau Urgell

Galeries de fotos esquí de muntanya temporada 2013-2014
 

Fotos de l'Skimarathon collada de Toses-Vallter (Arnau Urgell)

Fotos de la Pocatraça de Vall de Núria (Pep Hubach/Corriolsdellum.com)

Fotos de la Crononúria-Memorial Ramon Casadevall 2014 (JM Montaner)

Fotos Cronovallter-Territori d'Isards 2014 (JM Montaner)