Agricultura denuncia els caçadors de Camprodon per paranys il·legals

Les trampes, col·locades a Freixenet, serveixen per atrapar els depredadors de les perdius

Redacció
11 d'abril del 2014
Els paranys il·legals localitzats a Freixenet
Els paranys il·legals localitzats a Freixenet | Departament d'Agricultura
Els paranys il·legals localitzats a Freixenet. Foto: Departament d'Agricultura

El Departament d'Agricultura ha denunciat la Societat de Caça de Camprodon per haver instal·lat paranys il·legals. Concretament, es tractava de tres gàbies de quasi un metre i mig de llargada col·locades a l'entorn de Freixenet amb l'objectiu de capturar els depredadors de perdius que els Agents Rurals van localitzar el passat 11 de març.

A l'interior de les gàbies s'hi posen animals com coloms per atraure depredadors com la guilla. Tanmateix, en ser un mètode no selectiu també pot afectar espècies protegides com el gall fer o la perdiu blanca. Per tal de fer-les servir hauria estat necessari el permís d'Agricultura i, en canvi, els Agents Rurals no només les van desactivar sinó que han denunciat els caçadors de Camprodon.

Jaume Vilarassa, president de la Societat de Caça de Camprodon, ha assegurat en declaracions a El 9 Nou que van instal·lar aquests paranys per evitar que els predadors eliminessin les perdius xerres que havien alliberat per repoblar una àrea de 1.200 hectàrees. En aquest sentit han al·legat desconeixement sobre el fet de la necessitat de demanar permís ja que es tractaven d'unes gàbies homologades i amb l'únic objectiu d'afavorir l'espècie repoblada.