Campdevànol també presenta dos llibres abans de Sant Jordi

“Campdevànol, els carrers i la seva història” de JM Colomer i "Fusta d'Artista" d'Evelí Adam

Redacció
10 d'abril del 2014
Campdevànol també afronta els dies previs a Sant Jordi amb un bon nombre d'activitats relacionades amb la literatura. De fet, tal i com passa a Sant Joan de les Abadesses, es presentaran abans d'aquesta data tan assenyalada dos llibres relacionats amb el municipi.

Aquest dissabte serà el torn de Campdevànol, els carrers i la seva història, de Josep Maria Colomer i Fossas, i que esdevé el quart monogràfic sobre municipi. Es tracta d'un viatge al llarg de 320 pàgines per la història desconeguda del paisatge quotidià del poble: els carrers i places. Una aproximació històrica a través de la recerca d’arxius, a l’evolució de l’entremat de carrers i places que conformen el dia a dia de Campdevànol.

El llibre es presentarà en el marc de l'entrega de premis XIVè Certamen Literari on s'hi han presentat 170 obres en diferents categories. L'acte, que començarà a les sis de la tarda a l'auditori de la Confiança, s'amenitzarà amb música clàssica i es clourà amb un refrigeri.

El dia anterior, el divendres a les vuit del vespre, també es presentar el llibre Fusta d'artista del campdevanolenc Evelí Adam. El títol, que s'ha editat de manera simultània en paper i en format digital, esdevé un petit recull de l’activitat artística dels darrers anys. "M’he passat tota la vida convertint materials, fustes, totxos, pedres, etc., en objectes, cases, mobles… tot era visual i palpable. Potser és per això que he volgut convertir en un objecte palpable i únic totes aquestes activitats i aquestes obres que he anat creant perquè tinc aquesta necessitat d’observar i palpar, encara que no ho tingui al davant", explica Adam.

Les activitats continuaran el mateix dia de Sant Jordi amb el tradicional mercat de parades de llibres i roses a la plaça Clavé. A la tarda el Grup Top-Guay recrearà la llegenda de Sant Jordi pels més petits. Per altra banda a la biblioteca hi haurà contes i tallers de Tintín a càrrec de Carme Brugarola el divendres 25 d'abril.

Actes literaris de Sant Jordi a Campdevànol
Divendres 11 d'abril
Presentació del llibre Fusta d'artista d'Evelí Adam. Sala auditori del centre cívic la Confiança (20.00)

Dissabte 12 d'abril
Entrega dels premis del XIV Certamen Literari. Presentació del llibre Campdevànol. Els carrers i la seva història de Josep Maria Colomer i Fossas. Sala auditori del centre cívic la Confiança (18.00)

Dimecres 23 d'abril-Sant Jordi
Parades i roses de llibres. Plaça Anselm Clavé (10.00)
Espectacle infantil de Sant Jordi amb Top Guay. Plaça Anselm Clavé (18.00)

Divendres 25 d'abril

Especial Sant Jordi amb contes i tallers sobre Tintín a càrrec de Carme Brugarola. Biblioteca municipal (18.00)

De l'11 al 23 d'abril
Exposició sobre punts de llibre. Biblioteca municipal