El projecte d'intercanvi de l'alberg de Sant Joan de les Abadesses creix a Holanda i Alemanya

La iniciativa va néixer el 2011 amb la xarxa anglesa

Redacció
10 d'abril del 2014
L’Alberg Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses i l’Associació d’Albergs Juvenils d’Anglaterra i Gales (YHA) ampliaran el seu projecte d’intercanvi iniciat l’any 2011 incorporant-hi xarxes d’albergs d’Holanda i Alemanya. Les bases del conveni es varen començar a posar en comú aquesta setmana passada a Londres, amb la presència del regidor de Joventut, Jordi Caparrós, i el director de l’alberg santjoaní, Xevi Sala.

Entre totes les xarxes que participaran a l’International Exchange Program sumen més de 240 albergs, i és possible que encara se n’hi sumin més de Hostelling International, la xarxa global d’albergs internacional de la que participen les entitats que signaran aviat aquest conveni.

Cal recordar que en el cas santjoaní qui fa l’intercanvi són joves voluntaris que volen viure una experiència enriquidora, tenir un primer contacte amb el món professional o aprendre idiomes, però que, en la resta d’albergs, són els propis treballadors qui viatgen a altres albergs per aprendre diverses formes de treballar en aquests tipus d’allotjaments.

A més de l’ampliació d’entitats participants hi haurà una altra novetat. A partir d’ara qui faci l’intercanvi participarà d’una tasca social en aspectes com el reciclatge, la sostenibilitat, ajuts a les famílies o a la gent gran... D’aquesta manera l’intercanvi també tindrà un impacte positiu per al poble o zona on hi hagi l’alberg.

Els responsables dels centres tenen fins al desembre d’aquest any per preparar i presentar l’oferta de tasques socials, i del desembre d’aquest any i fins al març de 2015 es podran consultar aquestes propostes en una pàgina web i els interessats podran presentar les sol·licituds. Els intercanvis es faran efectius durant els mesos de maig i octubre de 2015.