Tres ripollesos, a l'històric debat sobre la consulta a Madrid

Teresa Jordà, Jordi Munell i Xavier Cima viuran el directe el "no" del Congrés espanyol al Parlament

Redacció
08 d'abril del 2014
Ripoll estarà representat de manera triple al Congrés dels Diputats en l'històric debat que es viurà avui sobre la consulta. A banda de la diputada Teresa Jordà, també es desplacen a Madrid l'alcalde Jordi Munell –com a membre de l'executiva de l'Associació de Municipis per la Independència- així com el diputat Xavier Cima, en el marc de la delegació del Parlament.

Tots tres veuran com Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera demanaran l'autorització per realitzar la consulta el proper 9 de novembre. Ho faran reclamant la transferència de l'Estat a la Generalitat de les competències per convocar referèndums, en virtut de l'article 150.2 de la Constitució espanyola.

La petició del Parlament rebrà un "no" rotund per part del Congrés espanyol. Un 86% dels diputats, encapçalats pels del PP i el PSOE –inclòs el PSC- hi votaran en contra. En canvi fins a 47 diputats hi donaran suport: CiU (16), ERC (3), PNB (5), BNG (2), Amaiur (7), Esquerra Plural (11 d'IU, ICV i Cha), Compromís (1), Geroa Bai (1) i Nueva Canarias (1).

La prèvia del debat al Congrés sobre la consulta a Nació Digital

Seguiment del debat del 8 d'abril a l'especial de Nació Digital