Galetes Birba de Camprodon vol revolucionar el món del cafè amb una «cullera-galeta»

Presenta al saló Alimentària un innovador producte per substituir les culleretes i els sobrets de sucre | L'empresa busca socis per comercialitzar-lo

Bernat Ferrer
04 d'abril del 2014
Els quatre models de les noves galetes Sucspoon
Els quatre models de les noves galetes Sucspoon | Bernat Ferrer
Els quatre models de les noves galetes Sucspoon que fabricarà Birba, incorporant de menys a més edulcorant. Foto: Bernat Ferrer.

Galetes Birba, amb seu a Camprodon, ha presentat aquests dies al saló Alimentària de Fira de Barcelona un producte innovador que espera que revolucioni el sector del cafè: una galeta allargassada que ja porta incorporada una dosi d'edulcorant, i que pot ser ideal per a bars i empreses cafeteres que vulguin substituir tan els sobrets de sucre com les culleres. La nova galeta, batejada com a Sucspoon, va ser ideada fa anys per l'emprenedor Jordi Nevot, però fins ara no havia trobat cap soci que la pogués produir a l'engròs.

Ara, Birba s'ha decidit a fabricar aquesta "cullera-galeta endolcidora" ideada per Nevot. Per aquest motiu, a l'Alimentària va intentar captar l'interès d'empreses cafeteres, de restauració, de càtering i d'exportació per poder-a comercialitzar, explica a ElRipollès.info la comercial Olga Cabanes. De fet, és la primera vegada que l'empresa camprodonina participa al certamen just després del canvi en la propietat. Al saló també hi han assistit tres empreses ripolleses més: CBG, Pirinat i Garda.

Birba ha dissenyat la Sucspoon amb stevia, en comptes de sucre, en la línia de les noves demandes de molts consumidors. I ha previst quatre tipus de Sucspoon diferents: sense edulcorant, amb una mica (el que equivaldria a mig sobret de sucre), una mica més (un sobret) i el doble (dos sobrets).

"Nevot ha aportat la idea, però no aconseguia una galeta que aguantés tot el temps que volia, que no es desfés a la primera. Ara hem fet una massa que aguanta entre un minut i mig i dos, remenant el cafè sense que es desfaci", explica la també comercial Maria Àngels Nadal.

"Ha vingut molta gent interessada en aquest producte", assegura Cabanes, que confia que en els propers mesos es pugui concretar algun dels acords iniciats a l'Alimentària.

Si s'arriba a tancar algun tracte, la manera de servir el cafè podria canviar notablement en els propers anys. Si, actualment, el cambrer porta la tassa de cafè, la cullereta, el sobret de sucre i la galeteta de gentilesa, podria passar a portar només la tassa i la Sucspoon.