Mor mossèn Josep Riera Justó, rector de Molló, als 82 anys

Conegut com a "mossèn Pipes", era un gran aficionat a la muntanya i oficiava les misses al Taga de la Unió Excursionista de Sant Joan | L'Ajuntament de Molló decreta tres dies de dol oficial

Redacció
03 d'abril del 2014
Mossèn Josep Riera, en una benedicció del Roser
Mossèn Josep Riera, en una benedicció del Roser | Marcel Urgell
Mossèn Josep Riera, en una benedicció del Roser. Foto: Marcel Urgell

Mossèn Josep Riera i Justó, rector de Molló, ha mort aquest vespre als 82 anys d'edat. Una notícia que ha avançat l'alcalde Josep Coma que ha explicat que el desenllaç ha arribat després d'una "curta malaltia". El funeral se celebrarà aquest dissabte a l'església de Santa Cecília a les 12 del migdia i posteriorment serà enterrat a Setcases. Abans, divendres a les vuit del vespre, es resarà el rosari en record seu.

L'Ajuntament de Molló, a través de les xarxes socials ha "expressat el seu més sincer condol a familiars i amics, així com al Bisbat de Vic" per la mort del rector de municipi. En aquest sentit l'alcalde ha decretat tres dies de dol oficial. Per altra banda, els condols també han arribat des de Setcases on havia estat rector durant cinc dècades –va deixar-ho de ser fa tres anys, tot i això, continuava oficiant les misses de les festes-.

També des de l'entorn de la Unió Excursionista de Sant Joan s'ha lamentat la pèrdua d'un "gran excursionista". De fet, el conegut com a "mossèn Pipes" –per la seva antiga afició a fumar amb pipa-, oficiava la missa del cim del Taga des de l'any 1997. El 2009, en el marc de la celebració del centenari de la construcció del refugi d'Ulldeter, el Centre Excursionista de Catalunya (CEC) li va entregar la Medalla d'Or de l'entitat. A més, havia impartit les classes de religió a l'Institut Abat Oliba de Ripoll.

El 2009 mossèn Josep Riera va rebre la Medalla d'Or del CEC. Foto: Dani Planas

Mossèn Riera, al fons, en una missa al cim del Taga. Foto: Marçal Garcia