Joan Llordella i Pau Zamora acaben la mítica Cape Epic en dotzè lloc

Arnau Urgell
31 de març del 2014
Joan Llordella i Pau Zamora
Joan Llordella i Pau Zamora | Marc Gasch
Joan Llordella i Pau Zamora han superat totes les expectatives a la mítica Absa Cape Epic sud-africana. Finalment, han aconseguit mantenir la dotzena posició assolida després de l'etapa reina de divendres i han tancat una setmana on han anat de més a menys després de començar el pròleg amb trentè lloc.

La darrera etapa no va ser fàcil. Zamora no es va trobar gens bé la nit anterior i això els va condicionar. Van acabar la jornada en 23è lloc (3:29:45) però això no els va impedir mantenir la dotzena posició a la general. Globalment, han pedalat durant 33 hores i 41 minuts per cobrir els 718 km i quasi 15.000 metres de desnivell positiu de la prova per etapes amb BTT més important del món.

La victòria final ha estat per l'alemany Robert Mennen i el txec Kristian Hynek que van acabar amb poc més de 30 hores i mitja. La parella formada per Llordella i Zamora, que s'havien marcat  l'objectiu d'entrar en el TOP-20, ha estat la millor catalana i també del conjunt de l'Estat. "La cursa és, com indica el nom, èpica", explica el ciclista campdevanolenc que afegeix que han tingut totes les condicions possibles: fang, pluja i vent. Per altra banda assenyala que a Sud-àfrica es tracta d'un esdeveniment esportiu de primer nivell. "La televisió ho retransmet en directe. Només ho supera el rugbi i el criquet", explica.

La duresa de la prova ha provocat que dels 600 equips inicials, 1.200 ciclistes, un centenar hagin abandonat. Per tot plegat Joan Llordella, que competia a Sud-àfrica per tercera vegada, fa un balanç molt positiu de la segona prova de l'any després de quedar segon a la Trans Andes Challenge.

Resultats finals de l'Absa Cape Epic

Tots els vídeos de l'Absa Cape Epic