Triplet de Luka Mezge el dia que la Volta ha començat a Llanars

Pas de la Volta per Camprodon
Pas de la Volta per Camprodon | Ajuntament de Camprodon
28 de març del 2014
Pas de la Volta Catalunya per Camprodon. Foto: Ajuntament de Camprodon

Luka Mezgec ha tornat a demostrar que és el millor esprínter de la Volta Catalunya . El ciclista eslovè de l'equip Giant-Shimano ha aconseguit la seva tercera victòria en cinc etapes a Valls. Una jornada maratoriana de quasi 220 km que ha començat a Llanars amb un temps esplèndid, a diferència de l'infern meteorològic d'ahir a Vallter 2000 .

L'etapa més llarga de la Volta ha complert amb els pronòstics de ser una jornada de transició. Pocs quilòmetres després de sortir de Llanars –l'inici real era a Camprodon- s'ha format la primera escapada del dia que no ha aconseguit fructificar –a Ripoll el pilot ja s'havia reagrupat-.

Al llarg del recorregut –que passava per Berga, Solsona i Guissona, entre altres poblacions de la Catalunya interior- s'han format diversos grupets –en alguns moments el pilot s'ha arribat a partir en dos-. A 60 km de meta Burghardt i Preidler avantatjaven en 3'40' a Kruijswijk, Roy, Rolland, Madrazo, Owsian i Koch mentre que el marge sobre el gran grup arribava als set metres i mig.

L'escapada ha mort definitivament a menys de 30 km de la meta i tot i que els moviments no s'han aturat –especialment a l'ascens del coll de Lilla, de segona categoria- cap corredor ha aconseguit obrir un forat significatiu. Cal destacar que Contador ha provat sense èxit escapar-se del “Purito” Rodríguez en una de les rampes del port de muntanya. D'aquesta manera, el ciclista vallesà es manté líder amb quatre segons d'avantatge respecte el madrileny.

Sortida de l'etapa de la Volta a Llanars. Foto: ElRipollès.info

Luka Mezgec ha aconseguit a Valls la seva tercera victòria. Foto: Esportsdelcamp.cat

Luka Mezgec ha aconseguit a Valls la seva tercera victòria a Valls. Foto: Volta Catalunya