Agustí Roc, a la recerca del doblet al Km Vertical d'Ogassa

La cursa vertical estrena sortida individual cada 30 segons | Josep Viñas i Alba Segura intentaran mantenir el liderat a la general del campionat

Redacció
28 de març del 2014
Agustí Roc va guanyar amb claredat el Km Vertical del 2013
Agustí Roc va guanyar amb claredat el Km Vertical del 2013 | AU
Agustí Roc va guanyar amb claredat el Km Vertical del 2013. Foto: Arnau Urgell

Agustí Roc, triple campió del món, optarà diumenge a revalidar el triomf al Km Vertical d'Ogassa. L'atleta manresà és el gran favorit per guanyar la segona edició d'una prova que, amb només 4,9 km de recorregut, cobreix els 1.100 metres de desnivell que separen la plaça d'Ogassa amb el cim del Puig Estela. La cursa, la tercera del Campionat del Ripollès, estrena enguany la sortida individual cada 30 segons.

No hi ha cap dubte que Agustí Roc és el candidat a guanyar el Km Vertical d'Ogassa i intentarà reduir el “crono” de 45 minuts i 43 segons del 2013. Tanmateix, la nòmina d'aspirants a batre'l serà important. Destaca la presència de l'andorrà Ferran Teixidó –quart en una prova de la Copa del Món de l'especialitat l'any passat- així com Salvi Fargas i Jordi Marcos, campions de la Copa Catalana el 2012 i el 2013, respectivament. També caldrà estar atents a Josep Viñas, líder de la general del campionat, de Marc Carós –el segon classificat-, Aleix Fàbregas –especialista en curses verticals-, el mataroní Jessed Hernàndez i l'andorrà Joan Valls. La gran nòmina de corredors es completa amb Enric Galocha, Xavi Llamas, Dani Ballesteros, Pere Marsé, Jordi Vila i els júniors Marc Trasserra i Biel Mossoll, entre altres.

En categoria femenina la també manresana Teresa Forn –campiona de la Copa del Món del 2006- intentarà revalidar la victòria del 2013. Una de les grans rivals serà Alba Segura, guanyadora de les dues primeres curses del campionat, així com Dolors Morcillo i la santjoanina Anna Capdevila, segona i tercera de la general, respectivament. En global s'espera que hi participin uns 115 corredors.

La gran novetat d'enguany serà la sortida individual. Els corredors, a partir de dos quarts de deu, partiran d'Ogassa amb una diferència de mig minut. Està previst, per tant, que la totalitat dels corredors hagi començat la cursa al cap d'una hora.

Llista d'inscrits al Km Vertical 2014

Classificació general masculina del Campionat del Ripollès (pdf)

Classificació general femenina del Campionat del Ripollès (pdf)




Galeries de fotos Km Vertical d'Ogassa

Km Vertical d'Ogassa 2013 (Arnau Urgell)

Vídeo de l'ascens d'Agustí Roc al Km Vertical d'Ogassa 2013 (Ferran Serra)


Galeries de fotos Campionat del Ripollès 2014

Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Gerard Garcia i Arnau Urgell)

Hivernal de Campdevànol II (Rastres: Gerard Garcia)

Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)