Luka Mezgec, primer guanyador de la Volta Catalunya 2014 a Calella

Redacció
24 de març del 2014
La Volta, al pas per Sant Celoni
La Volta, al pas per Sant Celoni | BaixMontseny.info
Pas de la Volta Catalunya per Sant Celoni Foto: BaixMontseny.info

Luka Mezgec (Giant-Shimano) ha estat el primer guanyador de la Volta Catalunya 2014. El ciclista eslovè s'ha imposat a l'esprint d'una etapa de 169 km amb sortida i final a Calella i on malgrat l'ascens a l'alt del Montseny, de primera categoria, ha acabat amb bona part del gran grup agrupat. Demà, els corredors afrontaran 168 km entre Mataró i Girona.

Romain Lemarchand (Cofidis) i Boris Vallee (Lotto), dos ciclistes totalment desconeguts, han protagonitzat l'escapada del dia. Tot i que han arribat a gaudir de fins a set minuts d'avantatge respecte al gran grup, quan han iniciat l'ascens a l'alt del Montseny, de primera categoria, ja s'havia reduït a dos minut i quinze segons. Precisament a pocs quilòmetres de coronar també ha atacat el basc Amets Txurruka que no ha aconseguit contactar amb els escapats fins a completar el descens.

El pilot s'ha reagrupat poc després de passar per Collsacreu, entre Sant Celoni i Arenys de Munt, un port de tercera categoria. En el darrer tram maresmenc s'ha format una escapada amb Romain Hardy (Cofidis), Wilco Kelderman (Belkin) i Mickael Cherel (Ag2r) que no ha tingut èxit. La primera victòria de la Volta s'ha acabat decidint, com s'esperava, a l'esprint. Tot i això, algun dels grans noms com Richie Porte ha entrat amb un grup que ha perdut força segons respecte els favorits.