El ripollès Marc Carós acaba novè a la marató de la Vall del Congost

La santjoanina Anna Capdevila, tercera a la mitja marató

Redacció
16 de març del 2014
Marc Carós a la Vall del Congost. Foto: Montse Soldevila

Marc Carós ha acabat novè la marató de la Vall del Congost, una prova que enguany ha servit per iniciar la Copa d'Espanya de curses de muntanya. Una situació que ha elevat el nivell de manera espectacular i on els grans favorits, Luis Albert Hernando i Miguel Caballero, han estat primer i segon, respectivament. Cal recordar que l'atleta ripollès havia guanyat les tres últimes edicions d'una prova amb sortida i arribada a Aiguafreda.

Hernando, actual defensor del títol de campió de la Copa d'Espanya, ha complert els pronòstics i s'ha imposat amb claredat a una cursa de 42 km i 3.000 metres de desnivell positiu. El corredor de Burgos ha entrat a meta amb un temps de 3 hores i 52 minuts, amb tres minuts d'avantatge sobre Miguel Caballero. El tercer ha estat el sorprenent Iban Letamendi, de la selecció basca, amb un temps de 3:58:53.

Marc Carós, que ha arribat a ser tercer al quilòmetre vuit, ha acabat finalment novè amb un temps de 4:11:10. Entre la important representació del Ripollès també cal destacar el 24è lloc d'Eric Moya que ha completat la marató amb 4 hores i 24 minuts.

Dos podis de l'Esportiu Ripoll

A banda del bon paper de Marc Carós, l'Esportiu Ripoll ha sumat dos podis aquest cap de setmana a Aiguafreda. La santjoanina Anna Capdevila ha estat avui tercera a la mitja marató amb un temps de 2 hores i 32 minuts, només per darrera de Núria Villegas i de Niamh Ni Chuaig. A la mateixa cursa Laura Prat va ser setena mentre que el campdevanolecn Jordi Tubau va ser quinzè.

A la vigília el ripollès Aleix Fàbregas va guanyar la cursa vertical que amb menys de vuit quilòmetres va cobrir un desnivell positiu de 850 metres.

Classificacions marató Vall del Congost (pdf)

Classificacions mitja marató Vall del Congost (pdf)
 

Anna Capdevila, tercera a la mitja marató de la Vall del Congost. Foto: Ernest Viñeta