Els Alabaus de la Molina reuniran els 50 millors «snowboarders» del món

El paratge de Toses acollirà el 14 i 15 de març la darrera prova de la Copa del Món d'Snowboard Cross FIS | Omar Visintin i Dominique Maltais són els líders

Redacció
11 de març del 2014
Presentació de la prova de la Copa del Món d'Snowboard
Presentació de la prova de la Copa del Món d'Snowboard | FGC
Presentació de la prova de la Copa del Món d'Snowboard a l'Espai Provença. Foto: FGC

Els Alabaus de la Molina, al terme de Toses, seran l'escenari on es decidirà la Copa del Món FIS d'Snoboard Cross. El 14 i 15 de març es disputarà la darrera prova del calendari i es coronararan els campions mundials de l'especialitat. La competició reunirà a la Molina els 50 millors snowboarders del món.

La cursa arribarà pocs dies després d’haver-se dut a terme la penúltima prova del circuit, que es disputa aquest dimarts a Veysonnaz (Suïssa). Els esportistes es troben tots en un gran moment de forma perquè no fa ni tres setmanes que han acabat els Jocs Olímpics d’Hivern celebrats a Sotxi.

En categoria masculina el líder de la competició és ’italià Omar Visintin 12è a Sotxi, que acumula fins ara 2.426 punts. En segona posició hi ha l'australià Jarryd Hughes (1.850 punts) que va finalitzar 17è als Jocs i la tercera posició provisional és per al noruec Stian Siverzen amb 1.470 punts, cinquè classificat als Jocs. També destaca el basc Lucas Eguibar, cinquè a la classificació general amb 1.282 punts.

En categoria femenina la canadenca Dominique Maltais, plata a Sotxi, acumula 3.400 punts i això la situa en la primera posició provisional. Per darrere seu hi ha la corredora dels Estats Units Lindsey Jacobellis amb 2.560 punts, que va finalitzar setena als Jocs. Finalment, la tercera classificada és l’actual campiona olímpica Eva Smakova (República Txeca) que suma 2.360 punts.
 
La competició arriba després que el febrer l'snowpark dels Alabaus ja fos la seu de les dues darreres proves de la Copa del Món IPCAS Snowboard, on competeixen els riders amb discapacitat física. El 2011, a més, s'hi van disputar els Mundials absoluts de l'especialitat.

Cinquanta corredors de 21 delegacions

En tractar-se de la final de la Copa del Món seran a La Molina els primers 50 snowboarders dels ranking de la FIS provinents d’arreu del món representant a 21 delegacions estatals. La federació francesa serà la més representada amb un total de 13 esportistes. El segon país amb més snowboarders és Canadà (12) i el tercer els Estats Units, que desplegarà a La Molina 11 corredors. També hi haurà 10 italians, sis austríacs, cinc alemanys, quatre de la Federació Espanya –entre els quals una catalana-, tres australians, tres russos, dos finlandesos, dos anglesos, dos holandesos, dos suïssos i finalment un representant d’Andorra, un de Brasil, un de Bulgària, un de Grècia i un japonès.

Galeries de fotos Campionat de Món d'Snowboard 2011

Galeria de fotos entrenaments (Lurdes López Xevi Mas)

Galeria de fotos jornada final (Xevi Mas)