Ofensiva d'ERC per reduir la sinistralitat a la collada de Toses

Els republicans reclamen a Foment la instal·lació de barreres de seguretat dobles en el tram més perillós pels motoristes de tota la demarcació de Girona

Redacció
07 de març del 2014
La collada de Toses és la carretera més perillosa per als motoristes de la demarcació de Girona. Així ho assegura un estudi del RACC que situa el tram de la N-260 entre Ribes de Freser i Puigcerdà com el que registra més accidents de moto amb morts o ferits greus entre 2004 i 2011.

Davant d'aquesta situació, ERC ha anunciat una ofensiva parlamentària per tal de reduir la sinistralitat en aquest tram. Concretament, segons ha anunciat la diputada Teresa Jordà, presentaran al Congrés espanyol una proposició no de llei instant a Foment a la col·locació de barreres de seguretat amb protecció per als motoristes en els trams més perillosos de la N-260. També reclamen la instal·lació de nova senyalització vertical de precaució advertint de la perillositat del tram, així com la realització d’un estudi per detectar els punts negres.

Jordà, que ha estat acompanyada a Ripoll pel diputat provincial Joan Martí i altres membres d'ERC de la comarca, també ha anunciat que els republicans presentaran una proposta de resolució al Parlament de Catalunya i una moció als ajuntaments i al Consell Comarcal. “Les dades de sinistralitat mostren la necessitat que l’administració responsable adopti les mesures necessàries per solucionar el problema”, assegura la diputada ripollesa.

La demanda d'instal·lar barreres de seguretat dobles per als motoristes no és incompatible amb el fet de desencallar el futur túnel de Toses, una infraestructura “oblidada” per l'Estat, segons els republicans. De fet, en el dossier distribuït qualifiquen la qüestió com a “argumentari per la independència”.