El Parlament també apressa per iniciar l'escola de Campdevànol enguany

La comissió d'Ensenyament aprova una resolució de PSC, pactada amb CiU, per començar la construcció del centre el 2014 | Xavier Cima recorda que l'equipament és una prioritat del Departament

Redacció
07 de març del 2014
Els terrenys on es construirà la nova escola de Campdevànol
Els terrenys on es construirà la nova escola de Campdevànol | AU
L'escola s`ha de construir a can Ribalaigua. Foto: Arnau Urgell

Nova empenta per la nova Escola Pirineu de Campdevànol. La comissió d'Ensenyament del Parlament va aprovar aquest dimecres per unanimitat una proposta de resolució del PSC, pactada amb CiU, per tal d'iniciar la construcció del centre aquest mateix 2014. Cal recordar que el pressupost d'enguany ja hi destina 214.000 euros en el marc d'una partida global que gestiona l'empresa pública Infraestructures.cat (l'antiga GISA).

El grup parlamentari socialista va presentar una resolució a la comissió d'Ensenyament per tal d'instar al Govern a iniciar la construcció de l'escola de Campdevànol per tal que estigués a punt pel curs 2014-2015. Tant CiU com ERC van presentar esmenes en la que es matisava que l'inici d'obres havia de ser aquest mateix any ja que el termini inicial era inviable. El PSC va acceptar l'esmena i tots els grups parlamentaris van aprovar la proposta per unanimitat.

 El diputat ripollès de CiU, Xavier Cima, ha recordat la voluntat i compromís del Govern per tal de començar les obres enguany. “És una obra prioritària pel Departament d'Ensenyament”, ha assegurat. Cal recordar que en el moment en què es va aprovar el pressupost, fonts d'Economia van assenyalar que el calendari passava per licitar-ne la construcció al llarg del 2014 i que les obres comencin o bé a finals d'aquell any o a inicis de 2015.

La inclusió de la nova escola al pressupost ha afavorit un clima d'entesa entre les forces polítiques de Campdevànol. N'és una bona mostra que en el ple municipal de gener es va acordar, a proposta del PSC, crear una comissió de seguiment amb membres del govern i de l'oposició però també personal docent i administratiu de l'escola així com membres de l'AMPA. En aquest sentit el diputat Xavier Cima ha volgut l’esforç dels professors del centre “perquè malgrat les mancances han mantingut la qualitat docent”. “També volem agrair a l’AMPA que hagin entès la situació econòmica de la Generalitat i la col·laboració de l’Ajuntament per fer possible aquest projecte”, ha conclòs.