ERC comença a Sant Joan la campanya «Votar és democràcia»

Redacció
24 de febrer del 2014
Sergi Albrich i Josep Maria Rex en la xerrada de Sant Joan.
Sergi Albrich i Josep Maria Rex en la xerrada de Sant Joan. | ERC Ripollès
Josep Maria Rex i Sergi Albrich en la xerrada de Sant Joan. Foto: ERC Ripollès

ERC fa setmanes que ha iniciat la campanya “Votar és democràcia” amb la qual pretén estendre el suport al dret a decidir i a la independència. Aquest cap de setmana es va celebrar al Ripollès el primer acte d'aquesta iniciativa consistent en una conferència del professor i economista Josep Maria Rex a Sant Joan de les Abadesses. “Volem explicar amb objectivitat els reptes que suposar passar d'una Catalunya autonòmica a una Catalunya independent” explica Sergi Albrich, portaveu dels republicans santjoanins.

Rex va aplegar una cinquantena de persones en un acte que es va celebrar al centre cívic el Palmàs per abordar els reptes econòmics de la Catalunya independent, especialment les referents a les pensions. “L’actual model de pensions consisteix en el pagament de la seguretat social mitjançant la classe treballadora i actualment Catalunya és de les poques regions d'Espanya que compleix amb escreix aquesta condició. Cada 2,1 treballadors assumeix una pensió i si fos independent les podria, fins i tot, incrementar” va assegurar l'economista i professor de la UPC.

A més, va recordar que Catalunya va liderar l’any passat tant la captació d'inversió estrangera com les exportacions. “Cal tenir en compte que si determinades empreses multinacionals no creguessin en el nostre país i la possibilitat d’una Catalunya independent, no hi hauria l’elevada inversió existent actualment”, va assenyalar.