Campdevànol imposa la primera multa per no recollir excrements

Un propietari de gos ha estat sancionat amb 300 euros després de mesos de sensibilitzar

Redacció
07 de febrer del 2014
L’Ajuntament de Campdevànol, a través del seu cos de vigilants municipals ha denunciat per primera vegada un infractor de l’article 21 del Reglament de tinença d’animals, que obliga a tot ciutadà a recollir els excrements del seu gos a la via pública. La denuncia està tipificada com a molt greu de conformitat amb el reglament i la sanció a imposar s’eleva fins els 300 euros.
 
La sanció arriba després de mesos de conscienciació ciutadana per part de la Policia Local, en places i carrers, recordant als propietaris de gossos les seves obligacions i les nombroses sancions que preveu la llei en cas d’incompliment. La regidora de Barris, Dolors Costa de Barris adverteix que “a partir d’ara serem molt bel·ligerants en el compliment de la normativa, i no pararem d’imposar sancions fins que els infractors entenguin que l’espai públic és de tots, i que ens cal ser cívics per afavorir la nostra convivència”.

La multa coincideix amb l'ofensiva a Ripoll contra els propietaris incívics de gossos, tant els que deixin excrements a la via pública com els de races perillosos sense llicència.