Un grup d'esquiadors de muntanya provoca una allau a la zona del Puigmal

El moviment s'ha produït al vessant nord-català del Puigmal de Llo | L'helicòpter dels Bombers ha descartat que hi hagués atrapats | Els risc d'allaus és marcat, tres en una escala de cinc

Redacció
26 de gener del 2014
L'allau al Puigmal de Llo no ha provocat ferits
L'allau al Puigmal de Llo no ha provocat ferits | Pere Serral
El pas d'un grup de deu esquiadors de muntanya ha provocat aquest migdia una allau sense conseqüències a la zona del Puigmal. Els fets, segons ha pogut saber aquest migdia, han succeït poc abans de les dues quan un particular ha avisat que ha vist una allau de placa al vessant nord-catalana del Puigmal de Lló, al municipi d'Er, a l'Alta Cerdanya, a tocar del de Toses. Segons els Bombers, l'allau tenia 100 metres d'ample per 200 metres de desnivell. Molt a prop d'aquesta zona, a la vessant nord del puig de Dòrria, se n'ha produït una altra de dimensions més reduïdes.

Ràpidament s'ha activat un helicòpter amb efectius dels GRAE per comprovar que no hi hagués cap afectat. Una vegada comprovat que no hi havia cap ferit ni atrapat s'ha tancat l'operació aèria.

Es tracta del segon allau de placa de la setmana que obliga als cossos d'emergència a activar-se després que el que va afectar dos esquiadors el dijous passat al Puigmal. De fet, el risc és "marcat", és a dir, tres en una escala de cinc, segons el butlleti de l'Institut Geològic de Catalunya.