ERC critica el «rumb incert» del govern santjoaní per l'enderroc de l'ambulatori

Els republicans lamenten la improvisació i alerten que serà una hipoteca perquè no es podrà vendre l'edifici per finançar la compra de la parcel·la del nou CAP

Arnau Urgell
23 de gener del 2014
Ambulatori Sant Joan
Ambulatori Sant Joan | Marc Cargol
ERC critica que es pretengui enderrocar l'edifici de l'actual ambulatori de Sant Joan. Foto: Marc Cargol

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses té previst solucionar aquest mateix 2014 la problemàtica que suposa tenir la parada d'autobús enmig de la travessera urbana de la N-260. Una proposta que passa, tal i com va avançar aquest mitjà, per enderrocar l'edifici de l'actual ambulatori i deixar un espai per tal que s'aturin els autocars a banda i banda de la carretera. Un plantejament que no convenç gens a l'oposició, si més no a ERC, que considera que tot plegat mostra el “rumb incert” del govern santjoaní.

Els republicans sempre s'han mostrat molt crítics amb el projecte de trasllat del CAP i que finalment acabarà amb l'enderroc de l'actual ambulatori. En aquest sentit recorden que sempre s'han manifestat favorables a invertir uns 300.000 euros per rehabilitar i ampliar l’actual centre sanitari enlloc de “malgastar 1,5 milions d’euros per construir un edifici ostentós”. També reiteren, una vegada més, que no se sap quins serveis acabarà tenint i que sempre que ho han demanat no han rebut resposta per part de l'alcalde Ramon Roqué.

De fet, consideren que l'enderroc també suposarà una “hipoteca” a mig termini pel municipi ja que impedeix que s'acabi venent l'edifici i es tanca una possible font de finançament per pagar la parcel·la del nou CAP. “El nou consultori és un forat sense fons que comporta una continua mala utilització dels diners públics, ja que a la quantia econòmica prevista per la seva construcció cal sumar-hi els 267.000 euros per comprar els terrenys” assenyala el regidor Sergi Albrich.

Crítiques a la ubicació de la parada

ERC tampoc veu gens clara la ubicació proposada per la parada d'autobús quan fins ara el projecte amb el qual treballava el consistori la situava a la intersecció de la carretera de Camprodon amb el carrer Alcalde Pere Rovira. A més, recorden que va ser el mateix equip de govern el que de manera “unilateral” va traslladar-la a la travessera urbana el març de 2010. “S'ha posat en risc la seguretat dels ciutadans del municipi, sense tenir una ferma proposta de millora d’aquest espai” asseguren els republicans.

Finalment, el grup municipal d'ERC denuncia que la nova parada d'autobús i l'espai adjacent per aparcar impedirà construir l'habitatge residencial que contempla el POUM. Una possibilitat que el mateix alcalde Ramon Roqué va negar fa uns dies assegurant que simplement s'arranjaria la parcel·la de manera provisional i que, per tant, no s'hipotecaria de cara a futures actuacions.