El PSC critica la «inestabilitat» al govern del Consell Comarcal

Marc Prat formalitza la seva dimissió després d'aconseguir aprovar el pressupost

Arnau Urgell
22 de gener del 2014
Marc Prat ja no és conseller
Marc Prat ja no és conseller | AU
Marc Prat va fer efectiva la seva dimissió com a conseller comarcal. Foto: Arnau Urgell

Marc Prat va formalitzar aquest dimarts la seva dimissió com a conseller i vicepresident tercer del Consell Comarcal. Una renúncia que, tal i com havia avançat aquest mitjà, argumenta per la manca de temps per compatibilitzar aquesta tasca amb la que realitza al capdavant de l'Ajuntament de Ribes de Freser i com a cap del gabinet del president de la Diputació de Girona. Prat va destacar que la dimissió no s'ha fet efectiva fins després d'aprovar els pressupostos de la corporació que, per primera vegada, han comptat amb el suport tant del PSC com d'ERC, a l'oposició.

El fet de que es tracti la sisena renúncia de la legislatura, cinc de les quals de membres de l'equip de govern, no agrada gens al PSC. En aquest sentit el portaveu dels socialistes, Enric Pérez, va lamentar la situació d'"inestabilitat" constant. "Això pot afectar la tasca dels tècnics que veuen com canvia el seu polític de referència". També s'hi va referir amb certa ironia la consellera Núria López, a través del Twitter, destacant que el punt més destacat de ple era la dimissió de Prat. En la llista de CiU el suplent de Prat és Xavier Perpinyà, regidor de Ribes de Freser. Caldrà veure però si finalment accepta el càrrec o ho cedeix a un altre company de la coalició nacionalista.

Sis renuncies en una sola legislatura

El 7 de juliol del 2011 es va constituir el Consell Comarcal d'aquesta legislatura i en aquest temps s'han produït sis dimissions comptant la de Marc Prat de les quals cinc corresponen a l'equip de govern. Una xifra que contrasta amb la de la legislatura anterior (2007-2011) quan  es van produir dos relleus a la institució comarcal –és habitual que alguns partits pactin que dos consellers es reparteixin els quatre anys-. Es van produir tant a l'equip de govern –Joan Àlvarez va rellevar Pòlux Lluch (ERC)- com a l'oposició –Joan Bautista Cruz Anar va substituir Imma Constants (CiU).

El primer canvi va ser a l'oposició quan Teresa Jordà va acabar cedint el seu lloc a Jordi Batchelli (ERC) per la incompatibilitat amb ser regidora i diputada al Congrés espanyol. Un pas que també acaba de fer el convergent Xavier Cima per poder-se dedicar plenament al Parlament i a l'Ajuntament de Ripoll (va ser substituït per Marc Grifell). Per altra banda, el santjoaní Raimon Traver i la campdevanolenca Montserrat Portabella van deixar el Consell en dimitir de regidors als seus municipis i el seu lloc el van ocupar Aleix Busquets i Joan Manso, respectivament. La cinquena i darrera dimissió va suposar el canvi del planolenc Jeroni Marín per l'alcalde de Sant Pau, Josep Palos. Tant Cima com Traver i Prat exercien de vicepresidents en renunciar a l'acta de conseller.