Joan Llordella fa les amèriques

El ciclista de Campdevànol ja és a Xile per disputar la Trans Andes Challenge de sis etapes

Redacció
18 de gener del 2014
Joan Llordella.
Joan Llordella. | Adrià Costa
Joan Llordella, just abans de marxar cap a Xile. Foto: Adrià Costa

Joan Llordella enguany farà les amèriques. Concretament hi disputarà dues proves per etapes a la Patagònia xilena i a l'estat nord-americà de Colorado. Ara, el ciclista campdevanolenc, ja és a Xile on a partir de dilluns comença la Trans Andes Challenge.

Llordella forma part de l'equip Buff Internacional i disposa d'una bicicleta Monty per afrontar un calendari molt exigent. A Xile correrà individualment una prova formada per sis etapes (20-25 de gener). La primera, per exemple, té 63 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.930 metres. La resta se situen entre els 45 i els 80 quilòmetres amb un desnivell màxim de 2.500 metres.

El nivell esportiu d'aquestes competicions és sempre una incògnita però Llordella, que l'any passat va guanyar la Transpyr fent parella amb Pau Zamora, hi va amb la voluntat de "fer-ho el màxim de bé" i, si és possible, estar entre els capdavanters.

Després de Xile el següent viatge el durà a Sud-àfrica, per disputar per segona vegada l'Absa Cape Epic (23-30 de març), una prova a Sud-àfrica formada per set etapes i un pròleg –en aquest cas fent parella amb Zamora-. A l'estiu serà el torn de la Transpyr (29 de juny al 5 de juliol) i de viatjar a Colorado per prendre part a la Breck Epic (11 al 16 d'agost).