Mor Sofia Castillo, professora i historiadora de Ripoll, als 55 anys

Coneguda pel seu compromís polític i social es va especialitzar en la recerca sobre la Guerra Civil

Redacció
30 de desembre del 2014
Sofia Castillo, professora i historiadora de Ripoll, ha mort a l'Hospital de Girona als 55 anys d'edat. Castillo era coneguda pel seu compromís polític i social en partits i moviments d'esquerra, una tasca que va combinar amb la recerca relacionada amb la Guerra Civil. En aquest sentit va publicar juntament amb Olga Camps el llibre La Guerra Civil a Ripoll (1936-1939), editat per primera vegada el 1994, i havia organitzat una exposició sobre els anomenats Papers de Salamanca. També havia estat articulista en publicacions com El 9 Nou i la seva afició pel cinema l'havia dut a col·laborar en diversos programes de Televisió del Ripollès.

Castillo, originària de Ciudad Rodrigo (Salamanca). serà molt recordada com una de les professores “històriques” de l'Institut Abat Oliba on impartia assignatures com història, història de l'art i geografia. Actualment tenia plaça a l'IES Cirviànum de Torelló (Osona) després d'exercir en diversos instituts com el de Martorell.

La cerimònia fúnebre en record de Sofia Castillo es realitzarà aquest dimarts 31 de desembre a dos quarts d'onze del matí al Tanatori del Ripollès.