Setcases ofereix una àrea de 2.000 hectàrees per practicar esquí de muntanya

El consistori mantindrà neta al llarg de l'hivern la pista forestal fins a la collada Fonda

Redacció
26 de desembre del 2013
Vídeo Setcases
Vídeo Setcases


L'esquí de muntanya és un dels esports més a l'alça. Per afavorir-ne la pràctica, l'Ajuntament de Setcases ha decidit oferir una àrea d'unes 2.000 hectàrees a l'entorn de la collada Fonda. Per fer-ho possible el consistori mantindrà neta al llarg de l'hivern una part de la pista que uneix la població amb Espinavell per tal de facilitar l'accés a un espai que es considera ideal per iniciar-se en aquesta disciplina.

La importància de l'esquí de muntanya –i d'altres esports hivernals com les raquetes- ha fet que aquesta temporada Vallter 2000 hi hagi destinat la pista del Xalet. Fora del domini esquiable, l'Ajuntament de Setcases també facilitarà l'accés a la zona de la collada Fonda. “És una manera més de fomentar l'economia turística de la vall” explica l'alcalde Carlos Fernàndez en declaracions a ValldeCamprodonTV.com.

L'Ajuntament garantirà –sempre que les condicions meteorològiques ho permetin- l'accés a través de la pista forestal d'Espinavell. Això sí, tal com recorda Aleix Busquets, regidor d'Esports, les cadenes són obligatòries així com revisar la previsió meteorològica i d'allaus. “És una àrea lliure i cal que cadascú garanteixi que la pràctica esportiva és segura” explica.

Des del punt on es deixen els cotxes es pot accedir a una àrea molt extensa amb paratges com el pic del Bac, el Costabona, la Balmeta, el Bac del Carboners i, fins i tot, l'estació de Vallter. “És un espai ideal per a practicants inexperts” explica Busquets. Una afirmació que corrobora Marc Solà, un dels millors especialistes d'aquest esport a la comarca, que considera molt important facilitar l'accés en una zona on els clubs poden realitzar-hi entrenaments i formació.