L'ANC felicita el PSC de Ripoll per sumar-se a la consulta

El consistori aprova per unanimitat (CiU, ERC i PSC) donar suport al referèndum sobiranista

Arnau Urgell
20 de desembre del 2013
L'ANC va celebrar que l'Ajuntament de Ripoll donés suport a la consulta.
L'ANC va celebrar que l'Ajuntament de Ripoll donés suport a la consulta. | Arnau Urgell
L'ANC va celebrar que l'Ajuntament de Ripoll donés suport a la consulta. Foto: Arnau Urgell

Tal com s'esperava  el plenari de Ripoll va donar suport a la consulta d'autodeterminació del 9 de novembre de 2014. Ho va fer per unanimitat amb els vots de tots els regidors presents –faltaven els diputats Teresa Jordà i Xavier Cima- de CiU, ERC, el PSC i el no adscrit. Representants de l'Assemblea Nacional Catalana van felicitar expressament els edils socialistes per sumar-se al consens tot i la posició de la direcció nacional.

Ripoll s'ha convertit en el primer ajuntament del Ripollès i de les comarques gironines –conjuntament amb el d'Olot- que expressa el suport a la consulta d'independència prevista per al 9 de novembre vinent. Un pronunciament que promou l'Associació de Municipis per la Independència i que va arribar una setmana després que Artur Mas i els líders de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP anunciessin la data i les preguntes del referèndum.

El text de la moció celebra l'acord que farà possible la consulta, expressa el compromís del consistori per realitzar-la i fa una crida a la ciutadania a participar-hi. L'alcalde Jordi Munell va recordar que l'Ajuntament de Ripoll fa mesos que s'ha manifestat favorable a exercir el dret a decidir i va celebrar que el pronunciament fos per unanimitat. “També ho faran els quasi 700 ajuntaments que formen part de l'AMI” va pronosticar i va demanar fer la votació a mà alçada –malgrat que quan hi ha unanimitat s'acostuma a aprovar per assentiment- per donar més valor al gest. Bona part dels regidors i part del públic van respondre amb un aplaudiment.

Posteriorment, en el torn de precs i preguntes, representants de Ripollès per la Independència –la secció territorial de l'ANC- van agrair l'aprovació de la moció i, sobretot, el posicionament del PSC tenint en compte que la direcció nacional s'hi oposa. Abans del ple, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, Enric Pérez va assegurar que era una “opció democràtica necessària”. “Ens devem a la gent del poble i no pas a la direcció” va afegir.


L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha fet una crida a tots els seus associats a aprovar una moció que ja ha vist el llum verd en capitals de comarca com Valls, Montblanc i Olot. Aquest mateix vespre, per altra banda, es debatrà al Consell Comarcal del Ripollès.

Moció de suport a la consulta del 9 de novembre de 2014
Davant l’anunci de la convocatòria d’una consulta per tal de decidir si la nació catalana vol esdevenir un Estat independent, aquest Ple, integrat per representants electes per la ciutadania de Ripoll, vol manifestar:

La seva satisfacció per l’acord entre la majoria de les forces polítiques al Parlament que farà possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu.

El seu compromís amb la Generalitat i amb el Parlament de Catalunya, representants legítims del poble català, per tal que aquesta consulta sigui realitat.

La seva crida a la ciutadania a que participi de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí.