Raül Morales deixa la gerència del Consell Comarcal després de més de dues dècades

Aquest divendres es nomenarà com a substitut Albert Puigvert, actual gerent de Ripollès Desenvolupament

Redacció
19 de desembre del 2013
Raül Morales, al costat de Miquel Rovira
Raül Morales, al costat de Miquel Rovira | CCR
Raül Morales, en un acte públic el 2012 al costat de Miquel Rovira. Foto: CCR

Raül Morales va deixar de ser aquest dimarts gerent del Consell Comarcal del Ripollès després de més de vint anys ocupant aquest càrrec de responsabilitat. Una decisió que, tal i com ha avançat aquest diari, l'administració ha comunicat a través d'un comunicat oficial. El seu substitut serà nomenat divendres en un ple extraordinari previst a les vuit del vespre.

El canvi en la gerència es produeix en ple procés per crear una agència comarcal de desenvolupament que agrupi els tres consorcis existents (Ripollès Desenvolupament, Associació Leader i CEINR). El Consell Comarcal hi tindrà un paper fonamental ja que, tal i com passava a CRD, serà el soci majoritari del nou ens. Davant d'aquest nou model Morales ha decidit presentar la dimissió, segons el comunicat oficial.

El president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, ha evitat fer valoracions del canvi i s'ha cenyit al comunicat i al ple de divendres quan es nomenarà un nou gerent que ja s'ha escollit. Segons ha pogut saber ElRipollès.info el substitut serà Albert Puigvert, actual gerent del Consorci Ripollès Desenvolupament i de la resta de consorcis de la comarca. La voluntat és que des del Consell supervisi les tres entitats que reforçaran la figura dels actuals coordinadors tècnics (Gerard Soler a Ripollès Desenvolupament, Àngels Guiteras a l'Associació Leader i Jordi Faus al CEINR).

Ordre del dia ple extraordinari del Consell (pdf)
 


Comunicat del Consell Comarcal del Ripollès
L’equip de govern del Consell Comarcal del Ripollès, encapçalat pel president, Miquel Rovira i Comas, comunica que ha consensuat canvis estratègics en la política comarcal encaminats a potenciar la unitat dels dinou municipis que conformen el Ripollès.

La conversió del Consorci Ripollès Desenvolupament en una Agència algutinadora de totes les inciatives público-privades en matèria de dinamització econòmica de la comarca, actualment en tràmit, fa que hi hagi d’haver una coordinació imprescindible entre el Consell Comarcal del Ripollès, la pròpia Agència i els ajuntaments.

El Consell Comarcal del Ripollès serà el principal soci de l’Agència, com ja ho és actualment del Consorci, i això fa que hagi de tenir un pes i una tutela específica en el sí d’aquesta nova composició que ha d’ajudar a tirar endavant la comarca.

La gerència del Consell, per tant, esdevé una peça clau de coordinació tècnica entre les polítiques dels dos ens. L’actual gerent, Raül Morales i Vergés, entenent la nova situació, ha decidit deixar el seu càrrec. Tal com marca el procediment, el president elevarà al Ple una proposta de nomenament de la persona que ocuparà aquest càrrec a partir d’ara.

El divendres dia 20 de desembre el Consell Comarcal del Ripollès celebrarà Ple extraordinari a les 20.00h, en el transcurs del qual es donarà a conèixer la persona que ocuparà la gerència del Consell Comarcal del Ripollès i la reestructuració organitzativa a nivell tècnic de l’ens comarcal.

President i equip de govern agraixen la tasca exercida pel gerent, amb més de vint anys de dedicació a la institució en aquest càrrec.

Comunicat sobre els canvis en la gerència del Consell Comarcal (pdf)