«Els Pirineus, una gran travessa amb esquís», la pel·lícula

El repte de Xevi Sadurní i tres esquiadors més de travessar els 350 km de la serralada es converteix en un documental

Redacció
27 de novembre del 2013
Vídeo Travessa Pirineus
Vídeo Travessa Pirineus

El ripollès Xevi Sadurní, juntament amb Joan Cardona, Jordi Palomares i Xavier Gaston, va creuar entre el març i l'abril d'enguany els Pirineus amb esquís de muntanya. El repte inèdit fins al moment, que globalment va suposar uns 350 quilòmetres i 45.000 metres de desnivell acumulat, ara s'ha convertit en un documental.

Els Pirineus, una gran travessa amb esquís es va estrenar a Puigcerdà –localitat de Gaston i Palomares- i aquest cap de setmana es projectarà a Ripoll. Serà el dissabte 30 de novembre al Teatre Comtal a partir de les vuit del vespre. L'acte comptarà amb la presentació del mateix Xevi Sadurní i del pardinenc Pep Hubach, que els va acompanyar en part del recorregut i va gravar algunes de les imatges que hi apareixen. Posteriorment, el 7 de desembre es podrà veure al Cinema Catalunya de Ribes de Freser (17.30 h).

La Travessa dels Pirineus amb esquís de muntanya es va completar finalment en dues etapes. El risc d'allaus i les intenses nevades van obligar a aturar la marxa iniciada al Vallespir a la boca sud del túnel de Vielha. Tres setmanes després van completar el recorregut fins a tocar de l'Atlàntic.

Una imatge espectacular de la Travessa dels Pirineus Foto: ElRipollès.info