CiU i ERC signen la pau per Ripoll 2013

Nacionalistes i republicans demanen públicament disculpes per una "picabaralla absurda"

Redacció
27 de novembre del 2013
Roger Bosch i Josep Maria Creixans Foto: ElRipollès.info

CiU i ERC han protagonitzat les darreres setmanes una agra polèmica sobre la implicació dels republicans en l'organització de la Capitalitat de la Cultura Catalana. El què va començar amb un malentès per una moció que demanava una escultura que ja estava en marxa va acabar amb un intercanvi de retrets cada vegada més pujats de to entre ambdós partits.

Tanmateix, abans del ple d'aquest dimarts un regidor de cada partit –Josep Maria Creixans pels nacionalistes i Roger Bosch pels republicans- van comparèixer per signar la pau sobre una polèmica que ells mateixos han qualificat de “més absurda que política”. De fet, els darrers dies la tensió ja s'havia intentat rebaixar amb un parell de rodes de premsa sobre actes de Ripoll 2013 amb la compareixença conjunta de regidors de CiU i ERC (i en un dels casos del PSC).

Creixans i Bosch –curiosament dos dels edils que no van protagonitzar l'encreuament de retrets- van  llegir un manifest que tot i que considera el conflicte “lleu” admet que es tractava d'una “picabaralla que no portava enlloc”. “Sense voler entrar en els detalls, els errors o els comentaris desafortunats, els dos grups municipals volen posar de manifest que donen per tancat aquest conflicte, que no serveix per res més que per deslluir la mateixa Capitalitat Cultural” van afirmar.

A més, van demanar públicament disculpes per “l'absurda picabaralla” a totes les associacions, entitats i persones que han treballat en l'organització de Ripoll 2013 a qui també van aprofitar per felicitar.