Núria López acaba dimitint de coordinadora comarcal del PSC

L'exalcaldessa de Campdevànol també deixa l'executiva de Girona però continuarà com a regidora

Arnau Urgell
21 de novembre del 2013
Núria López.
Núria López. | Adrià Costa
Núria López deixa la coordinació comarcal del PSC. Foto: Adrià Costa

Núria López ha decidit finalment dimitir com a coordinadora comarcal del PSC així com abandonar l'executiva del PSC a les comarques gironines. Una decisió que meditava des del gener, tal i com va avançar aquest diari, i que va fer efectiva en el consell de federació que es va celebrar dilluns a Girona. L'exalcaldessa de Campdevànol continuarà militant al partit així com sent la portaveu del grup municipal però deixa els càrrecs orgànics ja que considera “no es poden defensar uns arguments que no comparteixes”. La dimissió irrevocable es va fer efectiva l'endemà que el partit oficialitzés la renúncia a defensar el dret a decidir si abans no hi havia un pacte amb l'Estat.

López considera que la decisió del consell nacional del partit suposa "supeditar-se al PSOE per davant del programa amb el qual es va comprometre davant del poble català". Tot i això, admet que la postura defensada per la direcció és "majoritària" –va aconseguir el 83% dels vots- i que cal "respectar-ho" fent un pas enrere. "Entenc que Pere Navarro ens estava demanant això" ha afegit i defineix el pas de dimitir com un gest de "coherència".

Ara s'obre un període d'incertesa al PSC del Ripollès. Cal recordar que el mes de febrer tots els militants de Sant Joan van demanar la baixa temporal mentre que les seccions locals de Ripoll i Campdevànol van apostar per "desconnectar-se" orgànicament del partit. Tot sembla indicar que la federació de Girona –que respecte la decisió de López i la descriu d'"estrictament personal"- haurà de convocar en els propers dies una assemblea per escollir un nou coordinador.

Núria López, que continuarà al capdavant del grup municipal socialista de Campdevànol, prefereix no pronosticar què passarà al 2015 quan hi hagi noves eleccions municipals. "Abans han de passar moltes coses, tant a nivell nacional com social" recorda quan se li pregunta sobre la possibilitat de concórrer o bé amb les sigles del PSC o bé amb una llista independent progressista més àmplia. Això sí, té clar que no deixarà la militància: "sóc i seré socialista tota la vida encara que ara no comparteixi els plantejament de qui comanda el partit". TEXT TEXT TEXT

Nota de premsa del PSC
Núria López dimiteix com a membre de l’executiva de la federació del PSC de els comarques gironines

La fins ara secretària de programes d’acció política de la federació del PSC de les comarques gironines, Núria López, va presentar dilluns la dimissió del seu càrrec en la reunió de la permanent del partit a Girona. La seva decisió inclou també la renúncia com a coordinadora comarcal dels socialistes del Ripollès.

López entén que ha de tancar la seva etapa ocupant càrrecs de representativitat orgànica del partit i passar a la militància de base, des de la qual continuarà com a portaveu del grup municipal socialista de Campdevànol.

Núria López va ser alcaldessa de Campdevànol del 2007 al 2011 i va formar part de la darrera llista del PSC per Girona al Parlament de Catalunya com a número cinc.

El PSC de les comarques gironines entén que López tanca una etapa perquè, en alguns aspectes, la posició del partit li genera contradiccions i no li permet assumir la responsabilitat de representar-lo i defensar alguns dels seus postulats polítics des del ple convenciment.

L’executiva de la federació de les comarques gironines respecta la renúncia de Núria López i la inscriu en una decisió d’àmbit estrictament personal. El partit obre ara un període de reflexió per valorar la seva substitució a l’executiva de la federació i en el càrrec de coordinadora comarcal del Ripollès.