Nou aparcament de 38 places a la carretera de Barcelona

L'Ajuntament de Ripoll signa un conveni amb la propietat del terreny que no agrada a ERC

Redacció
29 d'octubre del 2013
Nou aparcament de la carretera de Barcelona de Ripoll.
Nou aparcament de la carretera de Barcelona de Ripoll. | Ajuntament de Ripoll
Nou aparcament de la carretera de Barcelona de Ripoll. Foto: Ajuntament de Ripoll

El barri de la carretera de Barcelona de Ripoll ha guanyat un aparcament gratuït de 38 places. Es tracta d'un solar el carrer Puigmal que estava en desús ja que la propietat, una empresa constructora, no hi ha edificat. El conveni signat per l'Ajuntament, que preveu un lloguer de 3.000 euros, no ha agradat massa a ERC que considera que a partir d'ara “qualsevol empresa pot demanar una compensació dinerària a canvi de cedir terrenys”.

Des de fa unes setmanes ja es pot aparcar gratuïtament en el solar situat entre el carrer Puigmal i l'avinguda Ripollès. Després de l'arranjament de l'espai s'han creat 38 places en una de les zones més densament poblades de la vila. Els treballs han tingut un cost de 7.000 euros que s'amortitzaran en deu anys, segons explica l'alcalde Jordi Munell. En aquest sentit la propietat, la constructora Camps i Sadurní, haurà de pagar la part proporcional d'aquest cost en cas que decideixi edificar al sector. A més, l'Ajuntament pagarà un lloguer anual de 3.000 euros. “Són unes condicions similars a l'aparcament de Caganell arranjat la legislatura passada” assegura l'alcalde.

A ERC, en canvi, la iniciativa no acaba d'agradar. Els republicans, a través del butlletí municipal, han lamentat “les formes” perquè en el ple “no es va informar de les notables compensacions econòmiques pactades amb la propietat”. A més, demanen que “no es faci demagògica pel broc gros per justificar segons què”. En aquest sentit recorden que la gent que acut a l'església de Sant Josep Obrer o que viu al seu entorn “no serà tan ximple” d'aparcar a 300 metres tenint-ne un a tocar del temple que “mai és ple”.