Manipulació del desfibril·lador fix de la carretera de Barcelona de Ripoll

Redacció
24 d'octubre del 2013
El desfibril·lador de la carretera de Barcelona ha patit un robatori.
El desfibril·lador de la carretera de Barcelona ha patit un robatori. | Arnau Urgell
El desfibril·lador de la carretera de Barcelona. Foto: ElRipollès.info

Rectificació 14.20 h

El desfibril·lador no va ser robat com erròniament havia informat aquest mitjà inicialment. Després que sonés l'alarma per manipulació, la Policia Local el va retirar ja que el protocol obliga a fer-ho. D'aquesta manera, el desfibril·lador està a les dependències policials pendents de la pertinent revisió.

Notícia original 10.20 h

El desfibril·lador fix de la carretera de Barcelona ha estat objecte d'un robatori. El succés es va produir, segons ha pogut saber ElRipollès.info, la nit de dilluns a dimarts i ahir mateix se'n va avisar els responsables. Els lladres van actuar amb cura i es va endur el DEA sense malmetre la cabina on està instal·lat a la façana de l'Escola Joan Maragall.

El desfibril·lador de la carretera de Barcelona forma part de la xarxa que en els darrers anys ha distribuït Dipsalut per fer de les comarques gironines un “territori cardioprotegit”. El projecte, que ha instal·lat 650 aparells, ha aconseguit salvar dotze vides en dos anys. A Ripoll, per exemple, els Mossos d'Esquadra van utilitzar-lo per atendre un turista que patia una aturada cardiorespiratòria.

La cabina on s'instal·len el desfibriladors estan videovigilades i en contacte amb la policia. De fet, un missatge adverteix que el robatori o destrucció de l'aparell està castigat pel codi penal.