Eudald Casadesús declara com a testimoni del cas ITV

L'actual delegat del Govern va comparèixer a petició de la defensa d'Oriol Pujol

Redacció
16 d'octubre del 2013
Eudald Casadesús, actual delegat del Govern a Girona, va declarar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a testimoni del cas ITV. Ho va fer a petició de la defensa d'Oriol Pujol, imputat en aquest presumpte cas de corrupció quan era secretari general de CDC, durant poc més de quinze minuts.

Casadesús ha estat cridat com a testimoni ja que quan era diputat de CiU va participar a la comissió parlamentària de la Llei de seguretat industrial. En la seva breu declaració l'actual delegat del Govern va assegurar que Pujol era un “gran expert” en aquesta matèria i ha justificat d'aquesta manera la vinculació amb diverses concessionàries d'ITV.

Segons han explicat a Europa Press fonts judicials, el polític ripollès ha explicat que la preocupació d'Oriol Pujol era aconseguir la pacificació en el sector ja que els diversos recursos de les concessionàries el “posaven en perill”. En aquest sentit ha reafirmat la versió de l'exsecretari general de CDC que en la declaració davant del mateix jutge va afirmar que hi havia intervingut perquè era un tema d'“interès públic, general i de país”.

Ahir mateix la defensa també va fer comparèixer l'exconseller d'Empresa, Francesc Xavier Mena, mentre que dijous serà el torn de Germà Gordó, actual titular d'Indústria.