Televall tancarà el telecentre i acomiada quatre dels 10 treballadors

La fundació es traslladarà als baixos de l'Ajuntament de Ribes, on fins ara hi havia l'oficina de turisme

Arnau Urgell
08 d'octubre del 2013
Televall aplicarà un ERO temporal.
Televall aplicarà un ERO temporal. | ElRipollès.info
Televall tancarà el telecentre de Ribes de Freser. Foto: ElRipollès.info

La Fundació Televall tancarà en breu el telecentre i acomiadarà quatre dels seus deu treballadors, segons ha pogut saber ElRipollès.info. Les mesures han de permetre evitar “una mort anunciada”, segons ha explicat el seu director Albert Pujol. Al llarg d'aquest mes s'efectuarà el trasllat de la seu de la fundació als baixos de l'Ajuntament de Ribes de Freser, aprofitant l'espai que fins ara ocupava l'oficina de turisme.

La crisi ha passat una greu factura a Televall. El juny de 2012 va anunciar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afectava la totalitat de la plantilla. Després de catorze mesos –amb la corresponent renovació quan se'n va complir el primer any- ara s'ha optat per mesures més dràstiques. “El patronat va decidir que s'havia de reduir costos per tal de ser sostenibles” explica Pujol. Cal recordar que la fundació és privada però tradicionalment l'ha presidit l'alcalde de Ribes i, de fet, bona part del finançament provenia d'entitats públiques.

En l'àmbit del personal s'ha optat per fer una “reestructuració” que afectarà quatre treballadors, tres amb jornada parcial i un amb dedicació completa, el responsable de la formació de la fundació. En aquest sentit, segons el director de Televall, s'ha hagut d'optar per prioritzar “les línies que en garanteixen el creixement” i que més endavant “poden permetre la reincorporació de les persones acomiadades”. De fet, bona part dels treballadors que continuaran són informàtics que es dediquen al manteniment d'institucions. “Els hi demanarem un perfil més polivalent per combinar aquesta tasca amb la formació, no hem de deixar l'obra social” ha afegit.

El pla de viabilitat també inclou el trasllat de la seu de la fundació. Fins ara estaven en els baixos del número 26 del carrer Major i ara es mouran uns metres per ocupar les antigues dependències de l'oficina de turisme, als baixos de l'Ajuntament de Ribes, aprofitant que s'acaba de traslladar a l'entrada del poble. Mesos enrere ja havien deixat el primer pis de l'actual seu on hi tenien dos despatxos.

El fet de tancar el telecentre, segons Pujol, suposarà un estalvi de 2.000 euros mensuals, un cost que actualment era “inassumible”. Per tal de fer possible la formació –un dels pilars de l'entitat- utilitzaran una sala polivalent de la Casa de Cultura.