El manresà Agustí Roc guanya per tercera vegada la Cursa Virtual del Camí Vell de Núria

La igualadina Laura Orgué repeteix la victòria del 2012

Arnau Urgell
28 de setembre del 2013
Agustí Roc a l'arribada de la cronoescalada
Agustí Roc a l'arribada de la cronoescalada | Vall de Núria
Arribada dels corredors de la cronoescalada. Foto: Vall de Núria

Agustí Roc no ha fallat i aquest dissabte s'ha imposat a la cronoescalada de la Cursa Virtual del Camí Vell de Núria. L'atleta de Manresa, especialista en aquesta modalitat, ha aconseguit per tercera vegada en quatre edicions fer el millor temps d'una prova que té com a principal característica el fet que es pot disputar tantes tantes vegades com es vol gràcies a una pulsera amb un xip identificador.

Durant la temporada "virtual" el millor temps el va marcar el lluçanenc Josep Viñas (45:54). Tanmateix, a la cronoescalada col·lectiva d'aquest dissabte el manresà Agustí Roc ha rebaixat el temps i l'ha deixat en 43:45 sent el millor de la temporada com el 2010 i el 2011 . Viñas no ha millorat el temps mentre que el berguedà Joan Freixa ha completat el podi amb 46:20. Això sí, Freixa continua tenint el rècord de la prova assolit l'any passat amb 41:49.

En dones la igualadina Laura Orgué, que no ha disputat la cronoescalada, s'ha mantingut com la millor de la temporada amb un temps de 49:10 i ha revalidat la victòria del 2012. El podi l'han completat, a molta distància, Martha Kazimierczak (1:06:44) i Elisabet Gamarra (1:06:44).

Els corredors havien d'afrontar un recorregut vertical de 7 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 850 metres. Comença a l'estació del cremallera a Queralbs (1.201 m) i fins al santuari de Núria (1.964 m) havien de fitxar en quatre punts de control: la balma de les marrades de l'Oratori, la balma de Sant Rafael, el pla de Sallent i el bosc del pont dels Tres Molins.

Classificacions Cursa del Camí Vell de Núria 2013 (pdf)

Resultats complets Cursa Camí Vell 2012