Josep Viñas lidera la Cursa del Camí Vell de Núria abans de la cronoescalada

Cap de setmana de curses de muntanya al Ripollès amb el final de temporada la prova que uneix "virtualment" Queralbs amb Núria i la segona edició de la Cursa de la Marrana

Redacció
26 de setembre del 2013
Diumenge es disputa la cronoescalada de la Cursa del Camí Vell de Núria
Diumenge es disputa la cronoescalada de la Cursa del Camí Vell de Núria | Vall de Núria
Diumenge es disputa la cronoescalada de la Cursa del Camí Vell de Núria. Foto: Vall de Núria

El lluçanenc Josep Viñas ha aconseguit el millor temps en la quarta temporada de la Cursa Virtual del Camí Vell de Núria, una prova que té com a principal característica el fet que es pot disputar tantes vegades com es vol gràcies a una pulsera amb un xip identificador. Aquest dissabte però la prova no serà virtual sinó col·lectiva amb la disputa de la cronoescala que coronarà el guanyador absolut de la temporada.

El repte pels participants serà rebaixar el temps de Viñas (45:54). Un crono que queda lluny del rècord de la prova assolit l'any passat per part del berguedà Joan Freixa (41:49). En dones la millor a la cursa virtual ha estat Laura Orgué (49:10) que ja va guanyar el 2012. Malgrat que aquest cap de setmana refrescarà, els participants no es trobaran el temps de l'any passat marcat pel vent i el gel.

Els corredors han d'afrontar un recorregut vertical de 7 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 850 metres. Comença a l'estació del cremallera a Queralbs (1.201 metres) on els participants han de recollir el xip. D'allà i fins al santuari de Núria (1.964) han de fitxar en quatre punts de control: la balma de les marrades de l'Oratori, la balma de Sant Rafael, el pla de Sallent i el bosc del pont dels Tres Molins.

Segona Cursa de la Marrana

El cap de setmana atlètic es completarà diumenge amb la segona edició de la Cursa de la Marrana, organitzada pel Club Excursionista Madteam. Es tracta d'una prova explosiva amb sortida i arribada a Vallter 2000 que afronta 1.300 metres de desnivell positiu en només 21 quilòmetres. El recorregut passa per punts emblemàtics de l'entorn d'Ulldeter com el pic de la Dona, Bacivers, Bastiments, el pic de l'Infern i el coll de la Marrana, entre altres. L'any passat la victòria va ser pel nord-català Michel Rabat seguit del ripollès Marc Carós en una jornada marcada per la gran quantitat de neu que va obligar a retallar part del circuit. Enguany destaca la presència de Dani Tristany i Jessed Hernàndez.

Rànquing Cursa Virtual Camí Vell 2013

Resultats complets Cursa Camí Vell 2012
 


Reportatge de la primera edició de la Cursa de la Marrana.